Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Esdeveniments del mes de novembre

Arriba el "No t'ho perdis!" del mes de novembre

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Arriba el novembre. Tenim una hora menys de sol. És temps de celebrar la llum artificial. Abelleix visitar exposicions i escoltar conferències mentre comença a fer fred. El #Nothoperdis us porta una selecció d’actes presencials per sortir de casa i gaudir de la cultura relacionada amb l'arquitectura. 

Comencem amb una gran exposició: el 18 de novembre Gaudí arriba al MNAC per, 20 anys després de l’Any Gaudí, proposar una actualització de la seva figura, llegida ara com una persona que va saber copsar el geni de la seva època, destilar-lo i col·lapsar-lo per projectar-lo en el futur. El comissari és el catedràtic Juan José Lahuerta, actual titular de la Càtedra Gaudí. Imprescindible. 

El dia 12 s’inaugura una altra exposició important: després de passar pel Pompidou i incorporar-se a la seva col·lecció permanent, l’arquitectura de l’estudi de Josep Miàs arriba al Museu del Disseny: fotografies, maquetes, expositors dissenyats expressament per acostar i donar a conèixer encara més l’obra recent d’aquest arquitecte. 

A aquestes exposicions es suma la que La Virreina dedica a l’arquitecte Juan Herreros, que ha inaugurat recentment el seu Museu Munch a Oslo, culminant un camí de molts anys. Herreros és un arquitecte que fa valdre tant el procés de projecte com la seva obra final i és, des de fa dècades, un del arquitectes més importants de Madrid. 

Molt atents a la cita anual amb Lluèrnia, que aquest any es dilatarà en el temps. El 12 i 13 de novembre l’escola Eina presentarà a Olot InSubMissió, una instal·lació de llum. El 18, Montse Planella, dins el cicle “Fumarola de Lluèrnia”, ens presentarà una història de la llum en l’art. 

Del 9 al 23 de novembre us proposem un cicle de conferències sobre un tema molt específic: la fusta. L’interès dels conferenciants (Josep Bunyesc, Francisco Cifuentes, Bosch Capdeferro), arquitectes amb una obra consistent amb molt a dir sobre la fusta, fa que s’ultrapassi la dimensió tècnica del cicle i es traslladi el pes a la dimensió cultural. Per connectar tots els aspectes de la professió. 

El 8 de novembre, dins de l’Arquinset, Iván Pomés ens parlarà de Correa-Milà des de l’usuari. És a dir, la seva arquitectura des del gaudi i les atmosferes que era capaç de crear. L’acte es celebrarà al centre de documentació del Museu del Disseny. 

Recordar-vos, també, que l’exposició Objectes del Desig s’ha traslladat al Caixafòrum Girona fins a finals de gener. Aquesta exposició versa sobre la relació (una relació evident, però no tan coneguda) entre Surrealisme i disseny. 

Per últim, recordar-vos el festival de cinema del CCCB, Xcèntric, que enguany fa vint anys. Ull al seu programa. 

Trobareu tota la informació sobre aquests actes a l’Agenda d’Arquitectura del COAC, conjuntament amb molts d’altres. Aquest #Nothoperdis forma també part del podcast Perspectiva, de Catalunya Ràdio, que teniu disponible al web de l’emissora. 

3/11/2021
Tornar