Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Més d’un centenar de professionals participen a Vic en la Festa Patronal dels arquitectes de les Comarques Centrals

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El paranimf de la UVIC-UCC esdevé l’escenari de la festa anual de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, en què es reivindica el paper de la professió en el creixement de l’economia i la cultura del territori.

El paranimf de la UVIC-UCC ha estat l’escenari aquest divendres al vespre de la Festa Patronal de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Més d’un centenar de professionals s’han reunit per reivindicar el rol dels i les arquitectes en el creixement de l’economia i la cultura del territori, en una jornada rodona en què s’ha pogut visitar el paranimf, la Sala Gòtica i la Casa de la Convalescència del recinte universitari històric. En el marc de l’acte, s’ha fet una distinció per als professionals que aquest any compleixen 25 i 50 anys de col·legiació i també s’han reconegut els nous professionals que s’han incorporat al Col·legi aquest 2023.

La vetllada ha estat el moment culminant d’un any intens per a la Demarcació en què ha organitzat una vintena d’exposicions i activitats culturals, ha mobilitzat més de 1.350 persones, ha programat una desena de cursos i sessions per als professionals i ha tornat a recuperar els viatges d’arquitectura un cop superada la pandèmia.  

A més de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Montse Barniol, han participat en l'acte Guillem Costa Calsamiglia, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i Claudina Relat, presidenta de la Demarcació Comarques Centrals, així com diverses autoritats com el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Xavier Farrés, o el director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, David-Aaron López.

En el marc de la seva intervenció, la presidenta de la Demarcació, Claudina Relat, ha destacat la importància de celebrar actes “en què ens puguem trobar, compartir experiències i coneixement i fer pinya”. Relat ha afegit que la Demarcació treballa per “implementar els informes d’idoneïtat tècnica a les comarques centrals per fer més àgil i fàcil el procés d’obtenció de llicències, un aspecte clau per al nostre sector de la construcció”. Pel que fa als reptes de futur, la Demarcació es proposa oferir eines i coneixements als professionals en matèria de descarbonització i intel·ligència artificial i fer realitat els informes d’idoneïtat. El secretari del COAC-CC, Manel Alcubierre, ha apuntat “que és clau veure’ns i trobar-nos i canviar la feina del dia a dia que fem rere les pantalles de l’ordinador per una festa com aquesta”.

El degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Guillem Costa Calsamiglia, ha remarcat que “és bàsic que totes les demarcacions del país s’uneixin en un moment clau de transformació i canvi de paradigma en què des de l’arquitectura hem de treballar per unes ciutats més sostenibles i atractives i, sobretot, fer-ho junts situant l’urbanisme al lloc que es mereix”.

La vetllada s’ha acabat amb l’actuació conjunta dels artistes Pep Poblet i Toni Ortiz i un sopar a peu dret al claustre del recinte històric.

COAC Comarques Centrals
La Demarcació a les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, que es va crear l’any 2018, té la seu a Vic i a Manresa i inclou també les comarques de l’Anoia, el Berguedà, el Lluçanès i el Moianès. Actualment, compta amb més de 450 professionals de l’arquitectura col·legiats.
 
9/10/2023
Tornar