Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Reflexions sobre els primers 10 anys de Curset
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

X Curset sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. Reflexions sobre els primers 10 anys de Curset

Novament la Comissió de Defensa del Patrimoni Arquitectònic de la Demarcació de Barcelona del COAC, organitza el seu ja tradicional curset anual, que aquest any farà el número 10.

Hem cregut que serà el moment oportú per fer una reflexió del que han estat aquests 10 anys.

En aquest temps, el Curset ha estat testimoni d’excepció de les idees, els corrents i els criteris que respecte a la intervenció en el Patrimoni Arquitectònic s’han anat consolidant o modificant.

En aquest decenni s’ha passat d’una necessària situació de divulgació i aproximació al coneixement del patrimoni Arquitectònic a una actitud de defensar-lo a ultrança o, encara més malament, de confondre’l amb tot allò que sigui antic, amb l’aparició d’unes inquietants components de conservadorisme i de desconfiança del fet arquitectònic com a eina creativa, francament perilloses. Aquesta actitud, que fina i tot ha informat bona part dels documents legals darrerament promulgats, significa, al nostre entendre, que d’alguna manera s’ha perdut el nord i s’està entrant en un procés d’estancament o retrocés cultural del fet arquitectònic.

Aquest 10è Curset, junt amb a aquesta convenient reflexió, presentarà també les actuacions arquitectòniques més rellevants que s’estan portant a terme actualment en el camp de la intervenció en el Patrimoni Arquitectònic.

Carpeta

Programa 1

Programa 2

Diploma

Pòster

Dossier

Versió per a imprimirPDF version