Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El patrimoni industrial: velles estructures, noves actuacions
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

XXIè Curset sobre la intervenció en el patrimoni arquitectònic. El patrimoni industrial: velles estructures, noves actuacions

Un any més, per Santa Llúcia ens retrobem a Barcelona els professionals de la restauració. El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya us convida a assistir al tradicional Curset del mes de desembre.

El tema d’enguany, centrat entorn del patrimoni industrial, obre la participació a un ampli ventall de professionals, investigadors i estudiants dels camps de l’arquitectura, l’enginyeria, la restauració, la història i la arqueologia; i també a totes les persones interessades en aquest terreny.

El programa de la vint-i-unena edició s’ha confeccionat atenent als trets essencials que sempre l’han caracteritzat: la informació d’actualitat, la reflexió teòrica i el debat a partir d’un aspecte específic de la restauració i de la intervenció. Fins ara, cap Curset havia analitzat de manera monogràfica el patrimoni industrial, entès com un variat repertori de construccions que, en millors o pitjors condicions, han arribat fins als nostres dies. 

Els canvis motivats per l’aparició de la indústria no solament han afectat la conducta social de les persones, sinó que han estat pròpiament els generadors i posteriors transformadors de noves tipologies d’edificacions. Intervencions recents sobre models fabrils diversos – disposats en àrees de més o menys centralitat urbana; recolzats segons un traçat o eix industrial productor d’energia (rius i canals), o assentats prop de les vies de comunicació (ferrocarril, camins, carreteres...) – mostraran noves maneres d’integrar-los en els teixits de les ciutats o en el mateix territori. Tanmateix, la discussió sobre el paper d’algunes indústries en el passat i el que tenen o poden tenir en el futur, com a contenidors de diferents usos, es completarà amb unes visites comentades a uns conjunts emblemàtics.

Per il·lustrar aquests i altres aspectes, hem convidat professionals de la Unió Europea (Bèlgica, França, Anglaterra, Itàlia, Alemanya, Euskadi i Catalunya), que presentaran les intervencions més significatives realitzades en l’àmbit de la recuperació del patrimoni industrial.

Director:

Antoni Vilanova i Omedas, arquitecte

Equip organitzador:

Carles Agell, Glòria Bassegoda, Montserrat Caldés, Demetrio Campolo, Ramon Fusté i Joan Manuel Nicolás, arquitectes; Assumpció Feliu, historiadora de l'art; Joan Rodríguez, estudiant d'arquitectura

 

Carpeta

Pòster

Programa

Dossier 1

Dossier 2

Dossier 3

Dossier de la visita del dijous

Informació sobre una exposició paral·lela

Diploma

Targetó del sopar-refrigeri

 

 

Versió per a imprimirPDF version