Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Restauració de l'arquitectura moderna
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

XXIIè Curset sobre la intervenció en el patrimoni arquitectònic. Restauració de l'arquitectura moderna

El darrer curset del mil·lenni es permetrà l’exercici de reflexionar en pretèrit sobre el contemporani. El s. XX com a paisatge històric, subjecte ja inexorable a la ruïna. Ens interessarà d’una banda entendre les diverses i contradictòries aportacions de la teoria i la praxis de la arquitectura de la modernitat al debat contemporani entre passat i present, i d’altra banda exposar les problemàtiques generals i específiques que les incipients experiències de la seva conservació i restauració plantegen. Tenir a les mans els voladissos de la Fallingwateer, la vil.la Tugendhat, la casa Müller, la Ville Savoie, els equipaments de Como, els terrats i colors de Pessac, o la Siedlung sencera de la Weissenhof obligarà a una altra perspectiva sobre qüestions com caducitat material i tècnica, obsolescència funcional, socialització i reutilització, patrimoni cultural i indústria de l’oci, valors documentals històrico-arqueològics, artisticitat, autenticitat, continuïtat, contrast, etc,

A casa nostra posar sobre la taula la Casa Bloc, l’Antituberculós, el Govern Civil de Tarragona, la MMI, ens permetrà veure la complexa problemàtica de cada actuació que a la vegada que un treball rigorós i sistemàtic de dissecció, esdevé una voluntariosa reconstrucció de memòria disciplinar, i no pot deixar de ser un exercici creatiu i per tant crític i apassionat. O fins i tot obligar-nos dins els Pavellons de Barcelona o de París a discutir sobre els sofisticats i detectivescos processos de documentació i reconstrucció d’edificacions efímeres en l’època de la reproductibilitat tècnica de l’obra d’art. Original? Còpia ?

Utilitzar aquest especials subjectes per a la conjugació dels verbs habituals en el món especialitzat de la intervenció en el Patrimoni obligarà forçosament a repensar alguns dels seus comuns.

 

Carpeta 1

Carpeta 2

Butlleta d'inscripció

Pòster

Programa

Dossier 1

Dossier 2

Dossier 3

Tiquet de la inauguració de l'exposició (dijous)

Tiquet de la visita de divendres

Dossier de la visita de diumenge

Acreditació

Diploma

Menú del sopar-refrigeri

 

Versió per a imprimirPDF version