Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada: Dos edificis plurifamiliars d’estructura de fusta

Imatge: 
© Velima + Peris+Toral Arquitectes
El proper 18 de juny, l'AuS organitza una jornada dedicada a 2 edificis plurifamiliars d’estructura de fusta que estan actualment en construcció.

El programa és el següent:

18:30 h Presentació a càrrec de Toni Escudé, vocal d'AuS

18:35 h José Toral, membre de Peris+Toral Arquitectes, l’equip redactor, junt amb Marta Peris, del projecte de 85 habitatges socials a Cornellà de Llobregat

Promogut per l'IMPSOL (Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial), el projecte va guanyar el concurs l'any 2017.
La planta general de l'edifici s'organitza en una matriu d’habitacions comunicants. Es tracta de 108 espais per planta, de dimensions similars, que eliminen passadissos, tant privats com comunitaris, per obtenir el màxim aprofitament de la planta.
L'estructura conforma l’espai, ja que la dimensió dels espais ve donada per les llums òptimes del sistema estructural de panells multicapa de fusta.

19:05h  Cristina Gamboa
i Ernest Garriga, membres de Lacol

De la Cooperativa LaBorda a LaBalma. Aprenentatges de la construcció amb fusta.
La Cooperativa LaBorda, primer projecte cooperatiu d’obra nova realitzat en sòl públic a la ciutat de Barcelona, va ser una oportunitat d’experimentació i innovació en l’àmbit de la sostenibilitat, redefinint el model energètic i el rol l'usuari, apostant per la construcció en fusta per a reduir l’impacte ambiental.
Els aprenentatges del procés van ser clau en la definició del projecte de la Cooperativa LaBalma, 20 habitatges en un solar de titularitat pública al Poblenou, actualment en construcció i just finalitzada l’estructura de fusta. S'establirà un diàleg entre els dos projectes, presentant les estratègies ambientals definides en cada emplaçament i l’evolució en la definició estructural i constructiva.

19:35h  Albert Sagrera, soci fundador de Societat Orgànica

Arquitecte (1998), col·labora amb l’ITeC en l'Àrea d'Investigació en el Medi Ambient i Construcció (1995-2003). Desenvolupa la seva activitat professional a Societat Orgànica (des de 2004), com especialista en l’àmbit de tancament dels cicles de materials i aigua i/o realitzant tasques d'ACV, balanços hídrics, etc.


Versió per a imprimirPDF version