Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada tècnica Hormipresa. Sistemes constructius industrialitzats, el camí cap a la sostenibilitat

Imatge: 
© Hormipresa
La Demarcació de Girona del COAC presenta la Jornada Tècnica gratuïta 'Sistemes constructius industrialitzats, el camí cap a la sostenibilitat', organitzada amb l'empresa HORMIPRESA, que es durà a terme el dijous 11 d'abril de 2024, de 13 a 15 hores, a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC.

El formigó és el material amb l'ús més estès a la construcció, però, la creixent preocupació pel medi ambient i el canvi climàtic ha fet que es presti més atenció a l'impacte ambiental que suposa la seva producció i utilització.

En aquest context, l'empresa Hormipresa, que desenvolupa i comercialitza elements constructius prefabricats de formigó des de 1972, està desenvolupant a través del seu departament d'I+D+i, diverses estratègies de descarbonització, aplicables a curt i llarg termini: proveïdors de km0, reciclatge d'elements constructius, additius de darrera generació pel formigó, utilització d'energies renovables, gestió de l'aigua, introducció de nous materials i noves solucions constructives com el panell HybridWall.

El panell Hybridwall combina les prestacions del formigó arquitectònic i la fusta tècnica CLT per oferir un sistema estructural amb finalització de façana, industrialitzat, innovador i sostenible.

Programa de la jornada
1.- Hormipresa trajectòria
2.- La industrialització vinculada a la sostenibilitat
3.- Descarbonització: estratègies actuals i a llarg termini
4.- Solucions constructives: ArcticWall (certificació Passivhaus) & HybridWall (solució mixta formigó/CLT)
5.- Recomanacions als arquitectes

Ponents:
Carles Goicoechea, tècnic comercial a Hormipresa
Elena Cartes, arquitecta i Product Manager a Hormipresa

Més informació i inscripcions

PDF version

CURSO MONOGRÁFICO SOBRE LAS DEDUCCIONES POR OBRAS DE MEJORA DE LA EFICIENCIA ENERGÉTICA DE VIVIENDAS EN EL IRPF

Imatge: 
@pexels.com

La sede del COAC de Manresa acoge, el jueves 28 de septiembre a las 15:30 h, un curso monográfico con el objetivo de ofrecer una visión teórica y práctica de las deducciones por eficiencia energética en el IRPF, para que los colegiados y colegiadas puedan asesorar correctamente a sus clientes y tengan la seguridad de hacer los certificados de eficiencia energética de forma correcta y ajustados a la normativa legal vigente de cara a los fondos NEXT GENERATION.

De la mano de Jordi Ballonga Xaver, docente y técnico de Hacienda, se ofrecerá una explicación teórica de las deducciones y los supuestos de aplicación de cada una de ellas, así como la realización de casos prácticos a partir de los datos contenidos en el certificado de eficiencia energética.

La sesión es gratuita y está abierta a todas las personas colegiadas en el COAC.

 

PDF version
Persona fent calculs a una llibreta amb una calculadora

CURS MONOGRÀFIC SOBRE DEDUCCIONS PER OBRES DE MILLORA DE L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D'HABITATGES EN L'IRPF

Imatge: 
pexels.com

La seu del COAC de Manresa acull, el dijous 28 de setembre a les 15:30 h, un curs monogràfic amb l'objectiu d'oferir una visió teòrica i pràctica de les deduccions per eficiència energètica en l'IRPF, per tal que els col·legiats i col·legiades puguin assessorar correctament els clients i tinguin la seguretat de fer els certificats d'eficiència energètica de forma correcta i ajustats a la normativa legal vigent davant les ajudes Next Generation.

De la mà de Jordi Ballonga i Xaver, docent i tècnic d'Hisenda, s'oferirà una explicació teòrica de les deduccions i els supòsits d'aplicació de cada una d'elles, així com la realització de casos pràctics a partir de les dades contingudes en els certificats d'eficiència energètica.

La sessió és gratuïta i està oberta a totes les persones col·legiades al COAC.

Més Informació + Inscripcions: https://bit.ly/486iXYZ

 

PDF version
Domòtica

Curs: Domòtica per a arquitectes

Imatge: 
Sebastian Scholz (Unsplash)
La domòtica i l'automatització d’edificis són importants per millorar el funcionament dels nostres espais, però són encara grans desconegudes. El curs de l'Escola Sert, que comença el proper 3 de maig, és una introducció pràctica a aquest tipus de tecnologies i s’adreça específicament a professionals del món de l’arquitectura.

Les instal·lacions són cada cop més importats dintre d’un projecte arquitectònic. Ocupen més espai dintre de l’edifici i representen una partida important del cost final d’una obra.

El curs donarà una base general de coneixent sobre domòtica i automatització d’edificis. S'introduiran les diferents tecnologies i protocols disponibles, i també es donaran criteris per incorporar-los dintre d’un projecte arquitectònic. Amb aquesta base de coneixement l’alumne podrà prendre decisions de projecte, elaborar memòries i “fulls d’encàrrec” que facilitaran la seva relació amb tècnics especialistes i proveïdors de sistemes.

Més informació i inscripcions

PDF version

Pàgines