Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Fundació Randstad

L'arquitectura accessible, reconeguda per la Fundació Randstad

El passat 29 de maig es va celebrar a Madrid l'acte de lliurament dels Premis Fundació Randstad, un reconeixement al treball de professionals, empreses, institucions i mitjans de comunicació que faciliten la integració laboral de persones en risc d'exclusió social.

Entre els guardonats en aquesta 13a edició, el Premi corresponent a la categoria "Compromís i Lideratge Inspirador" s'ha atorgat a l'arquitecte Enrique Rovira-Beleta Cuyás, "com a reconeixement al seu esforç i trajectòria per a la defensa i promoció de l'accessibilitat". El Jurat ha destacat de Rovira-Beleta que "és un referent en matèria en el camp de l'accessibilitat i creador del concepte d'accessibilitat desapercebuda".

L'arquitecte acumula una trajectòria de més de 30 anys com a arquitecte especialitzat en la supressió de barreres arquitectòniques. Entre els seus treballs destaquen els plans d'accessibilitat per als Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92, per a l'EXPO Saragossa 2008 o per al Conjunt Monumental de l'Alhambra de Granada i, més recentment, el Codi Operatiu d'Accessibilitat de TMB.

Durant l'acte, l'arquitecte va parlar sobre el repte de treballar "en la millora de la qualitat de vida de tots els ciutadans, especialment aquelles persones amb grans discapacitats, motors, sensorials o cognitives". Va subratllar que cal seguir treballant en aquest camp i que "en aquesta pròxima dècada hi haurà moltíssima feina, ja que en totes les famílies hi haurà persones molt grans, que voldran seguir fent una vida el més autònoma possible i amb el màxim confort i seguretat, i per això necessitaran que el seu entorn, habitatge, edificis, mitjans de transport, sistemes de comunicació, noves tecnologies, productes i serveis siguin accessibles en tots els seus detalls i, si pot ser, on l'accessibilitat passi desapercebuda, respectant al màxim el disseny original, i amb un cost econòmic baix o nul".
5/06/2018
Tornar