Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Premi COAC d'Arquitectura a estudiants de batxillerat

Lliurat el Premi COAC d’Arquitectura dins els Premis de treballs de recerca d’estudiants de batxillerat 2020

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 17 de juny es van donar a conèixer els dotze estudiants que han estat distingits amb els premis a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat 2020 que concedeix cada any, des de 1999, el Consell Social de la Universitat de Girona (UdG). Entre aquests premis, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) hi és present amb el Premi COAC d’Arquitectura, que ,en aquesta 21 edició, ha estat per Maria Cruz Martín amb el treball SOS Costa Brava (Institut Frederic Martí i Carreras de Palafrugell – Tutor: Àlex Trabal Vallespin).
 

Els avaluadors en destaquem que és un treball complet sobre un tema molt complex, de gran actualitat i transcendència social. Si bé és cert que el punt de vista presentat és majoritàriament des d'una de les parts, la implicació directa i la vivència de l'alumne sobre el cas el fan molt un treball molt interessant. També es valora molt positivament l'aportació de l'alumne  dintre del seu entorn escolar entre els seus companys i companyes  per a crear debat a la reflexió sobre el territori. Partint de la seva preocupació pel futur d'alguns entorns del seu municipi - presentats al final en forma de boniques aquarel·les comparatives entre l'abans i el després - presenta el cas localment emmarcat dins d'un conjunt més global la de tota la Costa Brava.

 

Els premis de treball de recerca d’estudiants de batxillerat volen promoure i potenciar la recerca entre els joves en un àmbit de proximitat entre l’ensenyament secundari i la UdG, pertanyen als àmbits d’humanitats; ciències socials; ciències; tecnologia; medicina; arquitectura; innovació industrial; arts visuals i escèniques; salut i esport; i processos industrials sostenibles. Els guanyadors obtenen un ajut per l'import dels crèdits matriculats en el primer any d'alguna de les titulacions oficials ofertes per la Universitat de Girona, per al curs acadèmic 2020-2021, fins a un màxim de 1.800 euros, en el cas que l'estudiant no tingui matrícula gratuïta, o una reducció equivalent al preu públic en la matrícula als centres adscrits a la UdG EUSES i Escola Universitària ERAM. A més, es difondran els treballs i es farà una aportació econòmica per adquirir llibres, música, material educatiu o informàtic repartida entre l’estudiant, el tutor i el centre de secundària on s’ha dut a terme el treball. 

En aquesta 21a edició, a més de la Demarcació de  Girona del COAC, han col·laborat en els Premis: el Patronat Politècnica, la Càtedra de Processos Industrials Sostenibles, l'Escola Universitària ERAM i l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES).

29/06/2020
Tornar