Lluèrnia, festival del fuego y de la luz

Convocatòria oberta: Intervencions en les capelletes dins de Lluèrnia 2019

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Enguany, Lluèrnia, festival del foc i de la llum amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i la Delegació Garrotxa‐Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) volen promoure la posada en valor del patrimoni de les fornícules de la ciutat d’Olot. Per aquest motiu, s’obre una convocatòria d’intervencions permanents i reversibles, en les capelletes de carrer situades en el nucli antic d’Olot

Les capelletes de carrer, força abundants a Olot, són una mostra d’arquitectura popular molt lligada a la importància que ha tingut per a la ciutat la indústria dels sants. En aquests moments, s’ha iniciat la fase de diagnòstic de la situació d’una vintena de capelletes que es troben en l’itinerari del festival d’aquest any. 

Ja fa un parell d’anys que Lluèrnia, festival del foc i de la llum, a més de promoure intervencions efímeres, promou alguna aportació que pugui ultrapassar el dia del festival, actuacions al voltant del patrimoni artístic de la ciutat, com han estat el mural “Llum” del Col∙lectiu Reskate o la restauració de la imatge i les potències de “La Milagrosa”. És en aquest sentit que aquest any es proposa l’actuació de restauració, senyalització i il·luminació de les capelletes de carrer. 

DADES DE LA CONVOCATÒRIA 

Projecte
Actuació de restauració, senyalització i il·luminació d’un conjunt de 5 capelletes de carrer. El projecte, direcció d’obra i execució comptarà amb una aportació econòmica mínima de 500 € més IVA.

L’encàrrec dependrà del permís dels propietaris i dels tràmits administratius corresponents en funció de cada situació particular.

Documentació a presentar
La documentació es podrà presentar presencialment o via correu electrònic.

Presencialment 
Els participants hauran de presentar un sobre que estigui identificat a l’exterior amb el següent text: ”CONCURS CAPELLETES. PROPOSTA”.Aquest sobre contindrà 3 DIN A-3 a una cara com a màxim, que recullin la informació que creguin necessària per a l’explicació de la proposta. La proposta pot ser en una capelleta concreta o una actuació genèrica.

Al peu de la proposta cal incloure el nom i cognoms, titulació o escola d’arquitectura on estudiïn cadascun dels components de l’equip i les dades de contacte (telèfon i correu electrònic).

Per correu electrònic
Caldrà enviar un arxiu PDF que s’haurà d’anomenar “CONCURS CAPELLETES. PROPOSTA”. Aquest arxiu haurà de contenir tota la informació necessària per a explicar la proposta amb la mida de tres pàgines DIN A-3 a una sola cara. La proposta pot ser en una capelleta concreta o una actuació genèrica.

Al peu de cada pàgina cal incloure el nom i cognoms, titulació o escola d’arquitectura on estudiïn cadascun dels components de l’equip i les dades de contacte (telèfon i correu electrònic).

Participants
Hi poden concórrer arquitectes i estudiants d’arquitectura, de manera individual o col·lectiva.

Valoració
Es valorarà l’originalitat, l’adequació a l’entorn i la reversibilitat de l’actuació. Aquesta última característica en el sentit de respecte a l’objecte, amb la voluntat de no perdre cap element del valor patrimonial (siguin traces de pintura, detalls escultòrics o elements auxiliars com fanals, ...).

Jurat
El jurat estarà format per persones en experiència reconeguda en el món de l’art i/o l’arquitectura, amb experiència en muntatges efímers, de projectes d’arquitectura i/o restauració de patrimoni.

La composició serà:
-         2 membres del festival Lluèrnia, festival del foc i de la llum.
-         2 representants de la Delegació Garrotxa‐Ripollès del COAC.
-         1 representant de l’Ajuntament d’Olot.  

S’escolliran tres guanyadors que intervindran en 5 capelletes cadascun. El mateix jurat decidirà quines són les capelletes més indicades per a cada proposta.

Terminis
Les propostes es podran presentar fins al dia 10 d’octubre, a les 13 hores. La decisió del jurat es farà pública el dia 14 d’octubre. El sistema de presentació serà per correu electrònic a  del.olot@coac.net o presencialment a la seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC, plaça Clarà,12 1r, fins el dia 10 d’octubre a les 13 hores.(*)

Les instal·lacions s’hauran de realitzar per formar part del festival Lluèrnia, festival del foc i de la llum 2019, que tindrà lloc a Olot el dissabte 9 de novembre de 2019, entre les 6 de la tarda i les 12 de la nit.

Propietat intel·lectual
Els participants cedeixen els drets d’explotació del material presentat en suport de les propostes al Col∙legi d’Arquitectes de Catalunya i també a la resta d’entitats convocants a fi i efecte que puguin fer difusió del resultat del present concurs en qualsevol mitjà o format.

Documentació
- Descarrega't les bases en  PDF.
-
 Descarrega't la documentació annexa a les bases en PDF.

(*) Nota: L’horari de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC és dijous i divendres, de 9 a 14 hores.

30/09/2019
Tornar