Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Reflex de la ciutat de Girona al riu

Debats transversals: urbanisme, societat i patrimoni, a Girona

Imatge: 
© Fuses-Viader Arquitectes

Aquest mes de juny, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull tres actes on les ciutats i el seu paper transformador adquireixen el màxim de protagonisme.  

Renovació Urbana i Habitatge
L'Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona i la Demarcació de Girona del COAC organitzen, el dimarts 18 de juny, a les 16 h, una jornada amb diverses ponències centrada en la renovació urbana de les ciutats i l’ús de l’habitatge vista des de la perspectiva de professionals de diferents camps d’expertesa. 

Els participants seran l’arquitecte Pablo Martínez, co-fundador de l’estudi 300.000 km/s, que explicarà l’aplicació de noves tecnologies; Richard Pointelin, geògraf, urbanista i doctor en ciències experimentals i sostenibilitat, coneixedor de les polítiques de rehabilitació franceses; Eduard Cabré, politòleg i urbanista, que se centrarà en la relació entre els diferents agents implicats en la renovació i les estratègies per a una bona gestió. 

La darrera intervenció, que anirà a càrrec de Neus Roca, delegada de la Garrotxa-Ripollès, i de Miriam Paredes, advocada i responsable de l'Oficina d'Habitatge d'Olot, serà la presentació d’un cas pràctic a la ciutat d’Olot, on s’ha impulsat un estudi per a la rehabilitació, captació i mobilització d’habitatge al nucli antic. L’acte finalitzarà amb una taula rodona moderada per Miquei Sitjà, president de la Demarcació de Comarques Centrals del COAC, on els participants debatran sobre qüestions relacionades amb la temàtica. 

Agenda Urbana: preparem les ciutats per als reptes del futur
El dimecres 19 de juny, la Demarcació acull una jornada participativa de l’Agenda Urbana de Catalunya, la iniciativa que impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per potenciar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja la creixent urbanització.

La jornada s’organitza al voltant de tres taules, que són: connectivitat urbana, qualitat de l’aire i models productius. Cadascuna d’elles constarà d’un panell d’experts (60 minuts) seguits per un debat entre els assistents (90 minuts) d’intercanvi d’opinions i coneixements sobre els temes exposats. 

L’objectiu principal d’aquest procés és fer un debat estratègic que serveixi per concretar les diferents polítiques públiques que tindran impacte en els objectius de l’Agenda i aconseguir fer, col·lectivament, millors ciutats. 

Trobareu tota la informació, així com la possibilitat de participar en línia al web http://agendaurbanacatalunya.cat/ 

El present i futur del Barri Vell de Girona
El dimarts 25 de juny, l'Associació dels veïns i veïnes del Barri Vell de Girona juntament amb la Demarcació de Girona del COAC, organitzen una taula de debat sobre el present i futur del Barri Vell de Girona que moderarà la vocal de Cultura de la Demarcació, Sílvia Musquera, i comptarà amb les intervencions de Joan Pluma, veí i membre de l’Associació; l’arquitecta de l’Ajuntament de Girona, Rosa M. Cànovas, l’arquitecta i professora, Gaia Redaelli, experta en processos de rehabilitació urbana i innovació social; i l’arquitecta i urbanista Itziar González, experta en plans d’usos i cooperació ciutadana en l’espai urbà.

10/06/2019
Tornar