Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

El COAC promou la renovació de l'espai urbà i la lluita contra el canvi climàtic: recupera els vídeos de les jornades

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El disseny del nostre entorn repercuteix directament en la nostra manera de viure. En aquest sentit, l'arquitectura té un paper fonamental per donar resposta a les necessitats canviants de la nostra societat.

Davant l’emergència climàtica que vivim, des del COAC fa anys que s’ha assumit la responsabilitat i lideratge que tenim els professionals de l’arquitectura per fer front a un repte que ens preocupa com a societat.

Per això, defensem i promovem la renovació dels entorns construïts per millorar la nostra manera de viure i habitar, i volem posar en valor el paper dels arquitectes i l'arquitectura per generar espais sostenibles, inclusius, segurs i resilients.

Amb aquest objectiu, des del COAC s’han organitzat, durant els últims 4 anys, nombrosos debats, conferències, tallers i formacions específiques per conscienciar i aportar al col·lectiu les eines necessàries que ajudin a afrontar aquests reptes globals.

Canvi climàtic

Jornades com Descarbonitzant l’arquitectura, els cicles Hàbitat i Repte Climàtic, sessions sobre l'Hidrogen verd o bé simposis com la darrera Biennal Internacional del Paisatge, per posar alguns exemples, responen al ferm compromís del Col·legi de buscar respostes i seguir actuant, com a col·lectiu, per pal·liar els efectes del canvi climàtic.

Espai públic i regeneració urbana
Exemples recents són els cicles Superilles –en què es va parlar de Mobilitat alternativaEspai públic i espai col·lectiuSalut, benestar i canvi climàticCiutadania, dret i valor econòmicUrbanisme, paisatge i disseny urbà– o Regenerar Barcelona –amb debats sobre 22@ més inclusiu i sostenibleMillora urbanística i ambiental dels barris de GràciaRegeneració de barris–; les Festes d'Arquitectura de Les Corts per construir una ciutat més inclusiva i de Ciutat Vella per repensar el Sanatori Antituberculós; la jornada sobre el paper de les dones arquitectes en la Gestió Pública; o els debats interdiciplinaris anuals de l'Àgora d'Urbanisme.

Mobilitat i transport públic
En l'aposta per una mobilitat sostenible i per un bon servei de transport públic, el COAC ha organitzat, entre d'altres, les jornades sobre la futura estació de Sants-Barcelona i la reurbanització de la plaça dels Països Catalans, o el cicle de debats territorials Vectors de futur, juntament amb FemVallès i la Fundació Bosch i Cardellach, en què es va parlar de Transcendir l'Àrea Metropolitana. 3r túnel de Rodalies pel litoralCatalunya ferroviària. Regionals en alta velocitat i model de país; i Descentralització de Barcelona i govern metropolità.

Així mateix, i com a exercici de responsabilitat envers el nostre patrimoni i de pedagogia envers la societat, s’està duent a terme el Pla Patrimonial: una intervenció de renovació sobre algunes seus col·legials amb alt valor històric. L’actuació respon a la ferma aposta del COAC per la renovació urbana.

Amb la voluntat de crear espais per a les persones, el COAC va també presentar un projecte d'urbanització del carrer Capellans de Barcelona, una de les portes d'accés a la seu de Plaça Nova, per esdevenir un espai per a les persones i de defensa del patrimoni arquitectònic.
19/04/2023
Tornar