Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Inauguració Centre Obert d'Arquitectura

Neix el Centre Obert d'Arquitectura

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Coincidint amb el Dia Mundial de l’Arquitectura, avui la degana del COAC, Assumpció Puig, i el director del Centre Obert d’Arquitectura i vocal de Cultura del COAC, Josep Ferrando han presentat al COAC el Centre Obert d’Arquitectura, un nou interlocutor cultural concebut com a espai de coneixement i cultura arquitectònics per estimular els vincles de l’arquitectura amb la societat, fomentar la recerca i potenciar el seu paper innovador i internacional.

A la inauguració s’ha donat a conèixer el full de ruta i la filosofia del Centre Obert, el qual oferirà un ampli ventall d’activitats -exposicions, conferències, debats, tallers educatius, itineraris...- adreçades tant a la ciutadania com als arquitectes, i que s’estructuraran en una programació semestral de primavera-estiu i una altra de tardor-hivern. L’objectiu és fomentar el debat arquitectònic i posar-lo al servei de la societat, a més de divulgar la nostra arquitectura a nivell internacional.

Eixos de coneixement: hàbitat i habitant
En aquest sentit, i atenent els compromisos de l’arquitectura envers la societat i l’entorn -d’una banda, fer front a un canvi climàtic que urgeix a cercar noves maneres d’intervenir en el planeta i aturar la seva degradació mediambiental; de l’altra, donar resposta a uns canvis socials que han donat pas a noves maneres de viure i de relacionar-se-, els dos grans eixos de coneixement que centren la programació del Centre Obert d’Arquitectura són l’hàbitat i l’habitant, entesa com la relació de les persones amb el seu entorn urbà o natural, per cercar respostes i ser agent actiu del canvi.

La riquesa del fons documental
La font principal i motor de les activitats que configuren la programació la trobem principalment en la riquesa documental dels fons del Centre Obert d’Arquitectura: fons custodiats per l’Arxiu Històric i l’Arxiu Fotogràfic, la Biblioteca, el catàleg d’arquitecturacatalana.cat -el més extens sobre arquitectura catalana moderna i contemporània-, o les publicacions d’arquitectura pròpies com són la revista Quaderns, el nou Quaderns Biennale, la revista AT o els dossiers Col·leccions.

Un Centre Obert policèntric
I per donar veu a tota aquesta activitat, l’organització d’esdeveniments es realitza a través de la multicentralitat, una característica distintiva del Centre Obert d’Arquitectura. Així, les 11 seus del COAC -repartides pel territori català- són també les seus del Centre Obert, espais arquitectònics diversos, alguns dels quals de gran valor patrimonial.

Entra al web del Centre Obert d'Arquitectura!
centreobertarquitectura.com

Segueix l'activitat del Centre Obert al nou canal d'Instagram

Consulta el vídeo promocional Centre Obert d’Arquitectura

Mira el vídeo de la presentació
4/10/2021
Tornar