Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Plano nadir arbres d'un bosc

La renovació urbana, present al “Next Generation Catalonia” de la mà del pla Rehabilitem.cat

Imatge: 
© Generalitat de Catalunya
Aquest mes de febrer, el Govern de la Generalitat ha presentat els 27 projectes catalans candidats a obtenir recursos dels fons Next Generation UE. Els 27 projectes seleccionats, que abasten diversos àmbits com la salut, l'eficiència energètica, la descarbonització, la mobilitat, les telecomunicacions i la transformació digital, han de servir per elaborar el Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO).

L’informe de la Generalitat, “Next Generation Catalonia”, s’ha elaborat a partir de les més de 500 propostes presentades per administracions públiques, empreses privades, consorcis i entitats orientades a transformar l'actual model productiu cap a un de més pròsper, inclusiu, resilient i sostenible. Entre aquest mig miler de propostes, hi figuren les presentades pel COAC a les conselleries de Territori i Sostenibilitat i d’Empresa i Coneixement diferents projectes específics pel que fa al destí dels Fons europeus Next Generation al nostre país.

Les propostes del Col·legi anaven precisament dirigides a enfortir el paper de la salut en els espais educatius, fomentar la innovació en el sector de la construcció i a potenciar la renovació urbana, tant en el camp local, a través de xarxes locals de gestió de la rehabilitació, com amb la implantació del llibre de l’edifici existent.

Rehabilitem.cat: la renovació urbana com a estratègia de desenvolupament
Des del COAC fa temps que s’insisteix en el protagonisme que pot tenir el sector en la recuperació econòmica del país i en la resposta als reptes i compromisos amb els ODS i la resposta al cavi climàtic, prioritzant els projectes de renovació urbana amb polítiques i instruments que la facin possible.

Per aquest motiu, destaquem el pla Rehabilitem.CAT com a un dels projectes seleccionats, ja que representa una aposta per la renovació urbana com a estratègia per contribuir a la millora dels pobles i ciutats i que s’emmarca dins un projecte d’Agenda Urbana per a la revitalització dels hàbitats urbans.

Es tracta d’un pla que estructura un mecanisme de suport públic a les actuacions de rehabilitació al parc d’habitatges i que en prioritzin l’eficiència energètica, accessibilitat i qualitat d’ús.

Consulteu el document Next Generation Catalonia
8/02/2021
Tornar