Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dm, 27 setembre fins Dm, 11 octubre
Dimarts de 15:00 h a...

Obertes les inscripcions per al curs de càlcul i disseny...

Obertes les inscripcions per al...

Plano nadir arbres d'un bosc

La renovació urbana, present al “Next Generation Catalonia” de la mà del pla Rehabilitem.cat

Imatge: 
© Generalitat de Catalunya
Aquest mes de febrer, el Govern de la Generalitat ha presentat els 27 projectes catalans candidats a obtenir recursos dels fons Next Generation UE. Els 27 projectes seleccionats, que abasten diversos àmbits com la salut, l'eficiència energètica, la descarbonització, la mobilitat, les telecomunicacions i la transformació digital, han de servir per elaborar el Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO).

L’informe de la Generalitat, “Next Generation Catalonia”, s’ha elaborat a partir de les més de 500 propostes presentades per administracions públiques, empreses privades, consorcis i entitats orientades a transformar l'actual model productiu cap a un de més pròsper, inclusiu, resilient i sostenible. Entre aquest mig miler de propostes, hi figuren les presentades pel COAC a les conselleries de Territori i Sostenibilitat i d’Empresa i Coneixement diferents projectes específics pel que fa al destí dels Fons europeus Next Generation al nostre país.

Les propostes del Col·legi anaven precisament dirigides a enfortir el paper de la salut en els espais educatius, fomentar la innovació en el sector de la construcció i a potenciar la renovació urbana, tant en el camp local, a través de xarxes locals de gestió de la rehabilitació, com amb la implantació del llibre de l’edifici existent.

Rehabilitem.cat: la renovació urbana com a estratègia de desenvolupament
Des del COAC fa temps que s’insisteix en el protagonisme que pot tenir el sector en la recuperació econòmica del país i en la resposta als reptes i compromisos amb els ODS i la resposta al cavi climàtic, prioritzant els projectes de renovació urbana amb polítiques i instruments que la facin possible.

Per aquest motiu, destaquem el pla Rehabilitem.CAT com a un dels projectes seleccionats, ja que representa una aposta per la renovació urbana com a estratègia per contribuir a la millora dels pobles i ciutats i que s’emmarca dins un projecte d’Agenda Urbana per a la revitalització dels hàbitats urbans.

Es tracta d’un pla que estructura un mecanisme de suport públic a les actuacions de rehabilitació al parc d’habitatges i que en prioritzin l’eficiència energètica, accessibilitat i qualitat d’ús.

Consulteu el document Next Generation Catalonia
8/02/2021
Tornar