Propers Actes

La qualitat arquitectònica, pilar en l’activitat del COAC

La qualitat arquitectònica, pilar en l’activitat del COAC

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Aquest mes de juliol s’han celebrat els tres anys de l’aprovació de Llei de l’Arquitectura, una iniciativa del COAC dirigida a posar en valor l'interès públic de l'arquitectura i restablir el seu valor social i la tasca dels arquitectes, professionals amb un paper molt important en el benestar de les persones. D’ençà de l’aprovació, la institució treballa activament per acomplir i fer acomplir la norma des de diferents àmbits, com des de l’oficina de concursos o les relacions institucionals.

La llei, primer text legislatiu de l'Estat d'aquest tipus i el segon d'Europa, després de França, recull el paper de la qualitat com a element fonamental en la producció arquitectònica, que es canalitza tant des de l’elaboració de continguts formatius sobre arquitectura en l’ensenyament com en la preeminència dels criteris de valoració de la qualitat arquitectònica per sobre dels econòmics, entre d’altres.

Conscients i responsables de la importància de fomentar la qualitat en tots els àmbits, el COAC presenta un recull amb les principals iniciatives que desenvolupa per promoure la qualitat arquitectònica a través de les seves activitats col·legials. Des de l’Arxiu Històric, al programa ArquiEscola, passant pels premis d’arquitectura de les comarques gironines, el COAC té en marxa un extens conjunt d’accions encaminades a acomplir amb la normativa, però també a promoure activament les bones pràctiques en la professió, sigui a través del coneixement, com del reconeixement i la difusió.

Consulta el recull de les iniciatives col·legials per promoure la qualitat arquitectònica. 

Arrenca la tramitació pública del Reglament de la Llei de l’Arquitectura 
Precisament aquest mes de juliol, el Govern de la Generalitat ha acordat endegar la tramitació del Reglament de la Llei de l'arquitectura, per desenvolupar la regulació d'aspectes vinculats a la contractació pública i a la regulació dels Premis Catalunya en l'Àmbit de l'arquitectura o al Consell de Qualitat de l'Arquitectura i del Patrimoni Construït, entre d'altres. 

El procediment d’aprovació del Reglament s’iniciarà amb una consulta pública que s’instrumentarà a través del web participa.gencat.cat i que permetrà a la ciutadania i entitats, com el COAC, fer aportacions sobre el futur text normatiu.
29/07/2020
Tornar