Barcelona + sostenible

Adhereix-te al Pla d'Acció del COAC: sigues sostenible!

Imatge: 
© Compromís per la Sostenibilitat 2012-2022
La Demarcació de Barcelona ha aprovat l’actualització del Pla d’Acció de Sostenibilitat per a l’any 2020, dins del marc de l’adhesió del COAC al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 de l’Ajuntament de Barcelona.

Des del 2017, el COAC subscriu aquest Compromís mitjançant un Pla d’Acció que inclou les actuacions que el Col·legi realitza per anar cap a un model de ciutat més sostenible, i convida els col·legiats a millorar la sostenibilitat dels seus despatxos unint-se a aquest Pla.

Uneix-te al Compromís i sigues sostenible!
Els arquitectes col·legiats i societats de Barcelona ciutat que vulguin unir-se i aportar el seu gra de sorra, poden apuntar-se a alguna de les següents accions o proposar-ne d'altres:

· Estalvi i eficiència energètica: Reduir l’impacte ambiental i el consum energètic dels edificis, tant en el propi despatx professional com en els projectes de rehabilitació i obra nova que es realitzin.
· Ambientalització del despatx: Minimitzar la generació de residus i fomentar la recollida selectiva, o promoure la mobilitat sostenible mitjançant l'ús de la bicicleta, el transport públic o el vehicle compartit.
· Responsabilitat social: Impulsar una arquitectura de qualitat, procurar l'excel·lència del disseny urbà, treballar per l'accessibilitat universal als edificis i espais públics, o promoure la conciliació horària dels treballadors.
· Formació: Participar a les formacions que s'ofereixen des del COAC relacionades amb la sostenibilitat.

Avantatges per als arquitectes
Els col·legiats que implementin alguna d'aquestes accions i s'adhereixin al Pla abans del 30 de juny, com a reconeixement al seu compromís i contribució a la sostenibilitat de Barcelona, gaudiran d'una reducció del 10% en el preu públic de recollida de residus per a l'exercici 2021. A més, si són usuaris dels Punts Verds de Zona de Barcelona podran sol·licitar la Targeta Verda.

Inscriu-te abans del 30 de juny!
Omple el formulari de l'Ajuntament per adherir-te al Pla

El COAC, compromès amb la sostenibilitat
El Col·legi es va sumar al Compromís Ciutadà amb la voluntat de contribuir a la millora de la sostenibilitat de la ciutat. Aquesta acció se suma a altres mesures implementades al COAC des de fa anys, entre les quals destaquen la recent renovació de la façana de la seu de plaça Nova, l’elaboració d’un Pla Director Patrimonial dels edificis del Col·legi i la creació del web renovaciourbana.cat.

En l'últim any, algunes de les accions que responen a aquesta línia de treball són l'organització de l'11a Biennal Internacional del Paisatge i el V Congrés d’Arquitectura i Salut; la convocatòria dels Ajuts a la Cooperació Local i Internacional; la programació de jornades formatives gratuïtes relacionades amb la sostenibilitat; les activitats de la Setmana d'Arquitectura, adreçades a la ciutadania; i el programa Arquitectura a les Aules, adreçat a infants i joves.

Consulta el Pla d'Acció B+S del COAC
 
12/06/2020
Tornar