Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Pla Patrimonial

Punt de Vista: Rehabilitem

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L’activació dels programes de rehabilitació dels fons Next Generation suposarà un clar impuls de la Renovació Urbana. En aquest context, el COAC vol posar en valor el Pla Patrimonial, una iniciativa a través de la qual s’estan reformant sis de les onze seus que el Col·legi té arreu del territori. Perquè creiem que renovar les nostres seus és un exercici de responsabilitat, no només cap al patrimoni sinó també cap a la societat.

Després de deu anys de manca d’inversions com a conseqüència de la crisi econòmica, el Pla Patrimonial ha permès adequar i modernitzar els edificis que acullen les seus de Girona, Tarragona, Lleida, Vic, La Seu d’Urgell i Barcelona.

S’està actuant, per exemple, per adequar els espais, actualitzar les instal·lacions, millorar l’accessibilitat i la salut i posar al dia façanes i cobertes. També per obrir-nos a la ciutadania i fer-nos més visibles, com passarà amb la rehabilitació de la seu de plaça Nova a Barcelona, que acollirà la seu del Centre Obert d’Arquitectura.

Les millores són notables i visibles i contribueixen a la creació d’espais de treball adaptats als nostres temps i a respondre, simultàniament, als reptes de l’arquitectura sostenible i de millora del benestar i la salut de les persones.

L’acció és ambiciosa, amb una dotació de prop de 6 milions d’euros. Però, sobretot, necessària i inajornable. Una mostra del nostre compromís amb la conservació i actualització del patrimoni del qual som propietaris. I un exercici de pedagogia envers la ciutadania per ser exemple en l’activació d’una cultura de rehabilitació poc present a casa nostra, però amb uns beneficis cada cop més indiscutibles.

4/04/2022
Tornar