Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
8a Mostra d’Arquitectura de les Comarques Centrals

OBRES MENCIONADES A LA 8a MOSTRA D’ARQUITECTURA DE LES COMARQUES CENTRALS

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Museu de la Tècnica de Manresa va acollir l’acte de presentació de les obres de la 8a Mostra d’Arquitectura de les Comarques Centrals, el lliurament de mencions i la inauguració de l’exposició, organitzat per la Demarcació de les Comarques Centrals amb el patrocini de Benito Novatilu.

Un total de 7 obres, d’entre les 66 presentades, van ser finalment guardonades en aquest certamen, que pretén reconèixer les millors propostes arquitectòniques en l’àmbit territorial de l’Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i en les zones d'influència de la Demarcació de Comarques Centrals. A l’acte de lliurament de guardons hi han assistit més de 50 persones, entre les quals l’alcalde de Manresa, Marc Aloy; la degana del COAC, Assumpció Puig; i els membres de la Junta Directiva de la Demarcació de les Comarques Centrals.

Les 7 obres mencionades són:

Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona / Vic / Comas-Pont Arquitectes SLP
El jurat destaca l’atmosfera acollidora i singular, transparències i ombres, llenguatge innovador. La utilització de materials senzills i adequats conjuntament amb la bona arquitectura dels espais interiors generen estances encadenades, a una escala sempre amable i familiar per l’usuari, una domesticitat molt necessària per a l’ús a desenvolupar i que es tradueix en un elevat confort ambiental dels espais edificats.

Hotel Somiatruites / Igualada / Xavier Andrés Morera
El jurat valora l’arquitectura com a resposta al lloc i a un barri en transformació estableix un diàleg molt enriquidor amb l’entorn amb la voluntat de contribuir a la regeneració urbana. La façana és impactant, integrant-se en el barri del Rec d’una manera molt sensible aportant flexibilitat i modernitat a la ja antiga estètica industrial.

Casa 905 / Igualada / HARQUITECTES & AREA PRODUCTIVA
Distingeix la casa unifamiliar aïllada innovadora en que la transició entre l’interior i l’exterior es produeix mitjançant un espai continu i de relació flexible, que inclou tot l’espai perimetral. Es completa amb un nucli interior ala galeria, estant aquesta construïda amb materials més lleugers rodejant aquest cos central.

Casa Cesc a l’Esquirol / L’Esquirol / Taller SAU slp
Amb una coberta a dues vessants resol els objectius del projecte, aconseguint la lluminositat i alçària dels espais interiors que es pretenien. Recorregut seqüencial lluminós, de la façana al carrer fins a l’espai posterior.

Habitatge unifamiliar / Sant Fruitós de Bages / TGa arquitectes
Habitatge on la façana perimetral de formigó vist conviu i contrasta amb la domèstica lluminositat creada pels patis i les lluernes que enriqueixen els espais interiors. La cuina és un espai principal i generador de l’activitat vivencial de la casa.

Torre de Merola / Puig-reig / Carles Enrich Studio SLP
La intervenció, amb un sol material, la fusta, apuntala l’antiga paret i l’estructura(1), la reposició i memòria del volum original (2)tot afegint la funció mirador (3). La consolidació de les restes medievals s’aconsegueix d’un sol gest, amb elegància plàstica,integrat a l’entorn i donant valor afegit al bé patrimonial a protegir.

OASI: renaturalització del riu Llobregat al seu pas per Sallent / Sallent / Álvaro Alcázar Del Águila, Roser Garcia Llidó, Eduard Llargués Asensio, Sergio Sangalli Borrego
La intervenció està al servei d’una estratègia urbana de connectar i acostar la ciutat al riu, respectant la biodiversitat i proporcionant nous usos i funcions a la llera. La renaturalització facilita ecosistemes propis dels espais fluvials, amb la clara voluntat de reproduir el sistema en d’altres indrets en el futur.

Podeu consultar totes les obres presentades aqui.

El jurat d’aquesta edició l’han format els arquitectes:

Jordi Ludevid Anglada, president
Maria Fabiana Palmero
Joan Carol Gilibert
Anna Palomera Moltó
Guillem Elvira López
Francesc Rafat Prat, secretari

Exposició
L’exposició de la Mostra d’Arquitectura Catalana de les Comarques Centrals es pot visitar fins al 8 de gener a la Seu de Manresa del COAC (Arquitecte Oms 5, Torre Lluvià).

Posteriorment l’exposició itinirerà a Vic i altres municipis de les comarques participants.

La 8a MACC, ha estat possible gràcies al patrocini de Benito Novalitu
13/12/2021
Tornar