Mirades i Fragments de Ciutat

Mirades i Fragments de Ciutat

Imatge: 
© Josep M Fortià

Fins el 23 de març, es pot visitar l’exposició "Mirades i fragments de ciutat", de Pep Fortià, a la sala d’exposicions de la Delegació de l’Alt Empordà del COAC (Plaça de l’Ésglésia, 6. Figueres). Aquest projecte forma part de la Mostra de Fotografies d'Arquitectes que ha organitzat el Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

La mostra la configuren dinou fotografies del pas de l’arquitecte per diferents ciutats que ha visitat arrel de la seva professió: Itàlia, Cuba, el Marroc, Japó i Algèria en són uns exemples. En paraules d’ell mateix "del pas per ciutats i països se’n destil·la finalment una certa mirada, sovint de perfil, a vegades esbiaixada que ens concentra en un detall, en un fragment. Un interior d'una casa al Japó, el garbuix dels carrers a Santiago o l’ambient de llums i ombres de la medina de Fès són mirades del biaix que diuen molt de l’essència de les ciutats i les cultures. La mirada atenta filtra, doncs, tota la visió exterior fins a fixar l’objectiu en un aspecte concret i a la vegada molt general i essencial".

Amb Mostra de Fotografies d’Arquitectes, el COAC Girona vol donar a conèixer el treball de Josep M Torra Pla, Oriol Roselló, Xavier Moliner, Narcís Reverendo, Pep Fortià Elisenda Massot, Marc Torra i Xavier Vilagran; arquitectes de la Demarcació que han volgut participar en aquest cicle.

5/03/2014
Tornar