Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació de la novel·la "Tarraco 179 dC. Colònia i Metròpoli"

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE L’ARQUITECTE XAVIER CLIMENT
17 de febrer de 2015 a les 19.30 h. Sala d’Actes COAC Tarragona.

Xavier Climent, arquitecte de professió, presenta la segona novel·la de la sèrie al voltant de l’evolució de Tarragona. Climent ens descriu com a teló de fons un seguit d’elements construïts, molts dels quals encara són fàcilment recognoscibles o imaginables.

La seva passió pels temes relacionats amb l’aigua queda palesa en aquesta novel·la històrica, o història novel·lada, on les referències a Frontinus, Vitruvius i els aqüeductes formen part de l’essència narrativa. Sense entrar en una relació de monuments, l’autor ens permet imaginar l’entorn on es mouen uns personatges amb vida pròpia, no sempre independent dels indrets o llocs on es troben.

L’extensió dels escenaris fora de la mateixa ciutat de Tarraco aporta una certa distància per prendre la necessària perspectiva. La força d’alguns personatges permet també una lectura alternativa, relegant els contenidors a un simple marc conceptual, de vegades subliminal, suficient per al missatge pretès.

Després de TARAKON 218 aC, on els protagonistes ibers arriben a una TARRACO acabada d’ocupar pels romans, el fil narratiu fa un gran salt en el temps i ens situa a l’època de Marcus Aurelius, al darrer terç del s. II dC. A la ciutat, la petjada d’Augustus, és encara notòria i evident. Els personatges d’ara, descendents d’aquells, són ja plenament romans però conserven les arrels que els ajuden a identificar-se dins el ja globalitzat món de l’Imperi Romà. A través de les vivències, tasques, pors, amors, odis, errors, interessos i secrets dels diferents personatges, coneixerem la Tarraco d’aquell temps. Seguint la vida de Marcus ens assabentarem de com es desenvolupava la vida a la ciutat. Fins i tot ens portarà a conèixer Roma i algun dels seus principals edificis, juntament amb d’altres indrets i ciutats. Les bases urbanístiques de la Tarragona actual provenen en gran mesura d’aquells anys. TARRACO 179 dC / Colònia i Metròpoli, presenta una part imprescindible dins el recorregut històric de la capital de la Hispania Citerior, en la que Roma és un referent constant.
Versió per a imprimirPDF version