Fes créixer el teu perfil professional amb l'Escola Sert

Fes créixer el teu perfil professional amb l'Escola Sert

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Ja s’han obert les places per inscriure’s als cursos i postgraus que impartirà l’Escola Sert COAC de setembre 2015 a juliol 2016.

L’Escola Sert, el centre de formació del COAC, presenta un nou programa orientat a capacitar l’arquitecte per a l’exercici de la professió en l’entorn actual. Les principals novetats venen marcades per les temàtiques vinculades a l’actualitat professional com son:

Rehabilitació, regeneració i renovació urbana
L’activitat de l’arquitectura segueix molt unida al sector de la conservació i la rehabilitació del parc immobiliari residencial, on es destinen la major part dels recursos i ajudes impulsades per les diferents administracions públiques. Per a aquest curs s’ha preparat el programa Gestió d’àrees de conservació i rehabilitació, on es desenvoluparan coneixements tècnics, anàlisi econòmic-financer, coneixements jurídics i de participació veïnal, tot el necessari per gestionar la renovació d’àrees urbanes.

Rehabilitació d’establiments hotelers
La situació actual de molts hotels i edificis turístics, el 80% dels quals a Espanya fa més de vint anys que no es rehabiliten, suposa també una oportunitat per posar en marxa un programa de rehabilitació sostenible que millori la competitivitat dels hotels i del mateix sector turístic. Seguint aquesta tendència, es proposa el postgrau internacional Projectant l’hotel del segle XXI, orientat a la rehabilitació d’establiments hotelers.

Processos de participació ciutadana
Una altra de les tendències més clares del panorama actual és la forta voluntat de la ciutadania per participar activament en les decisions de millora dels espais i usos públics de les seves ciutats. El COAC ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i el CECCP que reflecteix la voluntat de contribuir per dotar aquests processos d’eines i professionals qualificats per poder oferir aquests serveis, una pràctica que serà cada cop més habitual en l’exercici de la nostra professió. S’ha creat el curs Eines per a desenvolupar processos participatius per donar resposta a aquesta necessitat.

BIM – Building Information Modeling
La metodologia BIM és una eina tecnològica per a la gestió de projectes que, a través d’un model digital 3D, redueix costos, escurça temps de disseny i producció i permet millorar la qualitat dels projectes d’enginyeria, arquitectura i construcció. Aquesta eina posa en comú el treball dels arquitectes, constructors i fabricants, enginyers industrials, civils i estructurals i clients. Actualment, des del Ministeri de Foment, s’està iniciant accions per a impulsar la implantació de la metodologia BIM en el sector de la construcció. En col·laboració amb el IDESIE, s’han creat 6 cursos de temàtica orientada a 6 perfils definits en aquesta actual metodologia. 

Descarrega't la Programació de Cursos 2015-2016 en pdf, amb informació sobre tots els cursos, dates, horaris, preus i professorat. Hi trobaràs informació de les noves edicions de programes consolidats com ara el Postgrau en Gestió Energètica d'Edificis, el Postgrau en Rehabilitació o el Postgrau en Facility Management, així com la resta de cursos centrats en la rehabilitació, l'accessibilitat, la sostenibilitat, la tecnologia, l’urbanisme o les eines de suport.

Aquí pots veure el llistat de cursos disponibles. Inscriu-te ara per reservar la teva plaça!

28/08/2015
Tornar