No t'ho perdis! Abril 2020 #JoEmQuedoACasa

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Aquest mes d’abril us deixem el #Nothoperdis més especial que mai haguem fet, en versió #JoEmQuedoACasa, que us proposa tot un seguit d’activitats virtuals que podreu realitzar sense moure-us del sofà per tal que no us quedeu despenjats de les activitats culturals que proposen els membres de la Xarxa d’Arquitectura. També us deixem alguna activitat exterior a la nostra Xarxa per la seva singularitat i el seu interès.

Primer, els itineraris del MNAC: setze itineraris virtuals (de moment) que cataloguen obres i les agrupen per temes per tal de portar-vos-les, contextualitzar-les i ensenyar l’extensió temàtica d’una de les col·leccions d’art més importants de casa nostra. 

Segon, l’arxiu dels Premis Mies van der Rohe: un repositori de projectes de més de trenta anys que us permetrà comparar, constatar vigències i analitzar la trajectòria tant de l’arquitectura europea com del Premi com a projecte.

Tercer, durant el confinament la Fundació Arquia ha desbloquejat contingut de pagament perquè es pugui gaudir gratuïtament. Un bon exemple és un documental en què Renzo Piano ens recorda la seva trajectòria. Per gaudir-ne amb calma. 

Quart, un altre repositori de projectes premiats, en aquest cas del Premi Europeu de Patrimoni de l’AADIPA: quatre edicions, quatre categories, molts països diferents per tal de tenir una pespectiva raonable sobre aquest tema candent que encara serà més i més important en el futur. 

Cinquè, recordar-vos el repositori d'ebooks que l’editorial Scalae distribueix gratuïtament des del seu web. En ells podreu trobar recollits principis de diverses generacions d’arquitectes, inclosos alguns Pritzker, fotògrafs i altres. Per recórrer en profunditat amb una lectura amena.

Ara toca recordar-vos un parell d’iniciatives online del COAC: la primera, el compte d’Instagram de l'Arxiu Històric, @COACarxiu, on hi trobareu imatges, dibuixos i plànols dels fons de l'Arxiu del COAC, tots ells acompanyats d'històries, anècdotes i curiositats. Tampoc us podeu perdre els stories, on podreu descobrir curiositats sobre l'Arxiu i participar en propostes interactives com ara un quiz que posarà a prova els vostres coneixements sobre alguns dels arquitectes catalans més importants.

Al COAC tenim també el repositori de Mostres d'Arquitectura Catalana, on els col·legiats van penjant projectes per demarcacions i anys. És una potent radiografia de la diversitat de l’arquitectura de casa nostra. 

Per últim, dues iniciatives alienes a la nostra Xarxa: 

El Museu d’Art de Glasgow ha penjat el Fons Charles Rennie Mackintosh, un dels arquitectes més cèlebres del moviment Arts & Crafts i, a part de l’interès dels seus projectes, un dels dibuixants més capaços de tota la història de l’arquitectura.

I, per acabar, recordar-vos que el Museu Guggenheim regala mentre duri el confinament els seus catàlegs en format descarregable a la xarxa, PDF o Epub, per tal de poder-los fullejar i llegir tranquil·lament.

Podreu trobar moltes altres propostes online a la nostra #AgendaArquitectura.

I, recordeu, #JoEmQuedoACasa gaudint de la cultura!

 
31/03/2020
Tornar