Propers Actes
Dg, 14 desembre
10 h a 14 h
El COAC se suma a La Marató de TV3 amb activitats que...
El COAC se suma a La Marató de...
Dll, 15 desembre
18 h
Habitació pròpia! Conclusions del cicle i propostes d’acció
Habitació pròpia! Conclusions...
Dm, 16 desembre
de 19:00 a 21:00 h
Bases d'un Pla ferroviari per a Catalunya
Bases d'un Pla ferroviari...
Dj, 18 desembre
19 hores
Trobada de Nadal d'Olot: Superposicions, de Beatriz...
Trobada de Nadal d'Olot:...
Dj, 18 desembre
19.30 h
Diàlegs d’Arquitectura amb Núria Caro i Bea Dalmau
Diàlegs d’Arquitectura amb Núria...
El nou número de Quaderns reflexiona sobre el menjar, l’arquitectura i la ciutat
La revista del COAC Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme publica un nou número, que ja està a disposició dels col·legiats a les diferents seus del Col·legi. Es tracta del número 271, titulat About Buildings & Food. Dirigit per l’arquitecte Xavier Monteys, el nou Quaderns reflexiona sobre les relacions entre el menjar, l’arquitectura i la ciutat.
Les pàgines del nou número reuneixen diversos articles: una conversa de Nuria Ortigosa i David Steegmann amb Carolyn Steel, l’arquitecta que ha exposat més insistentment la vinculació del menjar amb la ciutat; dos articles d'Eulàlia Gómez i de Pere Fuertes sobre el paper del menjar a l'organització de la ciutat —on els mercats de Barcelona són la seva expressió—; i un de Magda Mària, que posa de manifest a través d’imatges de pintures, dibuixos i fotografies una llarga tradició de la presència dels aliments i del menjar a Barcelona.
També es recullen les transformacions actuals que afecten als mercats en tant que espais col·lectius, posades de manifest a La Boqueria per David Steegmann; així com els canvis que afecten a la casa pel creixent pes del menjar a domicili, en l’article de Nuria Ortigosa. La dimensió del menjar elaborada a partir de dues reflexions de Roger Sauquet i Núria Salvadó estén finalment la relació del menjar cap al territori.
A aquestes aportacions s’hi afegeixen dues contribucions sobre l’organització de la casa a través de dos elements essencials, el menjador i la taula: el cas de Lisboa, presentat per Carlos Dias Coelho, on es lliguen els canvis en la sala menjador amb el teixit urbà, i una petita col·lecció de taules europees reunida per Stephen Bates. Finalment, el text de Gianluca Burgio sobre la literatura que té el menjar i els aliments com a motiu de reflexió.
Propers números
Els propers números de la revista aniran a càrrec dels equips guanyadors del concurs convocat l'any passat pel Col·legi: Josep Ferrando i Marta Poch (n. 272) i Ferran Grau, Núria Casais i Rafa Mateo (n. 273).
Les pàgines del nou número reuneixen diversos articles: una conversa de Nuria Ortigosa i David Steegmann amb Carolyn Steel, l’arquitecta que ha exposat més insistentment la vinculació del menjar amb la ciutat; dos articles d'Eulàlia Gómez i de Pere Fuertes sobre el paper del menjar a l'organització de la ciutat —on els mercats de Barcelona són la seva expressió—; i un de Magda Mària, que posa de manifest a través d’imatges de pintures, dibuixos i fotografies una llarga tradició de la presència dels aliments i del menjar a Barcelona.
També es recullen les transformacions actuals que afecten als mercats en tant que espais col·lectius, posades de manifest a La Boqueria per David Steegmann; així com els canvis que afecten a la casa pel creixent pes del menjar a domicili, en l’article de Nuria Ortigosa. La dimensió del menjar elaborada a partir de dues reflexions de Roger Sauquet i Núria Salvadó estén finalment la relació del menjar cap al territori.
A aquestes aportacions s’hi afegeixen dues contribucions sobre l’organització de la casa a través de dos elements essencials, el menjador i la taula: el cas de Lisboa, presentat per Carlos Dias Coelho, on es lliguen els canvis en la sala menjador amb el teixit urbà, i una petita col·lecció de taules europees reunida per Stephen Bates. Finalment, el text de Gianluca Burgio sobre la literatura que té el menjar i els aliments com a motiu de reflexió.
Propers números
Els propers números de la revista aniran a càrrec dels equips guanyadors del concurs convocat l'any passat pel Col·legi: Josep Ferrando i Marta Poch (n. 272) i Ferran Grau, Núria Casais i Rafa Mateo (n. 273).
24/01/2019
