Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació de l'estudi 'Identificació de les tipologies edificatòries i de solucions energètiques de les comarques gironines'

Imatge: 
© ObRE
El dimecres 15 de febrer, a les 18 hores, l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona acull la presentació de l'estudi 'Identificació de les tipologies edificatòries i de solucions energètiques de les comarques gironines', a càrrec de Joaquim Arcas Abella, doctor arquitecte i soci fundador de la Cooperativa Cíclica [space - community - ecology], encarregada d'elaborar aquest treball promogut per la Diputació de Girona i l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE).

L’estudi analitza el parc residencial de les comarques de Girona per tal d’identificar dues de les tipologies edificatòries més representatives: els habitatges unifamiliars anteriors a 1940 (masies i cases rurals) i els blocs plurifamiliars d’entorn dels anys 60 i 70 del segle XX. Després, d’aquestes dues tipologies, també s’aprofundeix en el comportament energètic i es valoren les possibles actuacions de millora encaminades a aconseguir els objectius de descarbonització. Les actuacions de millora es basen en intervencions passives (millora aïllament tèrmic en pell d’edifici, canvi tancaments, etc.) així com actives (millora dels sistemes energètics). A més, es determina l’impacte de millora a escala energètica que aquestes actuacions tindrien i s’acompanya del cost econòmic que pot tenir cada intervenció. Finalment, l’estudi tanca amb conclusions, on es parla de les barreres i oportunitats a l’hora de dur a terme aquestes intervencions.
 
Aquest treball té la finalitat de donar una visió de l’estat energètic d’una part molt representativa del parc edificat de la Demarcació de Girona i per altra, donar eines que fomentin i divulguin intervencions en l’edifici per millorar el seu comportament energètic i el confort de les llars, i reduir de les emissions de CO₂. 
 

Els resultats també es traslladaran als ajuntaments de la província de Girona per tal de poder fomentar i donar recursos per a l'articulació de polítiques de rehabilitació energètica. 

Tot això va de la mà de l'objectiu principal de l'Observatori, que no és altre que el foment de la rehabilitació conscient. Aquest concepte inclou aquelles rehabilitacions que van més enllà d'intervencions cosmètiques i estètiques i que impliquen millores en la qualitat de vida de les persones i el medi ambient. En el cas d'aquest estudi, millores energètiques que ajuden a reduir el consum i les pèrdues dels nostres edificis i que, per tant, milloren el dia a dia dels usuaris i són més sostenibles. A més a més, el Pla estratègic d’implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) desenvolupat per la Diputació de Girona té la finalitat de donar suport i acompanyar els ens locals gironins en la seva pròpia transformació. Amb el present estudi es dona resposta als ODS 7 (energia assequible i no contaminant), 11 (ciutats i comunitats sostenibles) i 12 (producció i consum responsables). 

INSCRIPCIONS
Per participar en aquesta presentació cal estar inscrit.

SEGONA SESSIÓ DE CARÀCTER TÈCNIC
A aquesta jornada, en seguirà una segona, programada pel 16 de febrer, a les 12 hores, en format en línia, dirigida a perfils tècnics i professionals, amb especial atenció a aquells que es troben al servei de l'administració pública, per tal que puguin assessorar els usuaris. En aquesta activitat us hi podeu inscriure a través d'aquest enllaç.

Versió per a imprimirPDF version