Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació de l'Associació Profusta

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El proper dia 11 de desembre tindrà lloc a la Sala d'Actes del COAC la presentació de l’associació Profusta, plataforma per al coneixement, promoció i defensa del món de la fusta.

La finalitat de la plataforma és:

1. Crear un espai col·laboratiu del sector de la construcció sostenible en fusta, en la seva representació d’agents més àmplia, des de l’arbre en peu fins al producte final acabat.

2. Incidir en tot el cicle de vida dels materials constructius: la seva generació, el transport, la seva vida útil i el manteniment i, finalment, la seva desconstrucció i reutilització.

3. Contribuir a definir l'argumentari dels beneficis de la construcció en fusta, per anar creant l'imaginari col·lectiu sobre els edificis de fusta en la construcció actual i futura, així com de les seves prestacions i avantatges.

4. Crear la plataforma de referència del sector de la construcció en fusta que permeti disposar d’un catàleg actualitzat de professionals, empreses, materials, edificis, solucions constructives, assajos, innovació i tots els aspectes relacionats.

5. Col·laborar amb els diferents agents, entitats i institucions implicades en la planificació i adaptació del sector al creixement de la construcció en fusta de les properes dècades, des de la perspectiva de la sostenibilitat.

Programa de l'acte
Presentació a càrrec de:

· Jorge Blasco, arquitecte i consultor d’estructures, professor associat al Departament d’Estructures de l’ETSAB, amb assignatures de formigó i fusta. Vocal de l’Area Tècnica d'ACE (Associació de Consultors d’Estructures), de la qual és soci, i vocal de Materials Tradicionals i Estructures de REHABIMED.

· Pere Linares, llicenciat en ciències empresarials i ciències econòmiques (MBA). Actualment és gerent de l'empresa House Habitat, Casa Pasiva,S.L. dedicada a la construcció BIOPASIVA d´habitatges en fusta a Catalunya i Balears. Especialitzat en construcció amb Entramat Lleuger (Timber Frame) i amb Contralaminat (CLT).

· Federico Pesl, arquitecte i Màster en Bioconstrucció. L'aprofundiment sobre els beneficis de la fusta i la verificació dels alts estàndards que permet aconseguir, l’ha portat a establir Amomicasa, despatx d’arquitectura dedicat principalment a la construcció sostenible en fusta.

· Salvador Ordóñez, coordinador general del Gremi Fusta i Moble de Catalunya. Ha impulsat el projecte Futur Sector Fusta per posar en valor la fusta en tota la seva cadena, valoritzant les seves potencialitats intrínseques com a material i connectant tota la cadena de producció.


L’accés és gratuït, però per motius d’aforament cal inscriure's a través del següent formulari.

Podeu veure el vídeo de la jornada:

 

Versió per a imprimirPDF version