imatge de l'abans i el despres de la remodelació d'un edifici

Presentació de l’estudi “Impacte en la salut de la rehabilitació energètica d’edificis residencials”

Imatge: 
© IREC
La recent publicació dels investigadors d'Energia Tèrmica i Edificació de l'IREC (Institut de Recerca en Energia de Catalunya) presenta els potencials estalvis econòmics per al sistema de salut, derivats d'actuacions de rehabilitació energètica en habitatges vulnerables. L'article, titulat "Health and related economic effects of residential energy retrofitting in Spain", s'ha publicat a la revista "Energy Policy".

Torneu a veure la jornada en vídeo:Aquests estalvis consideren una milora en les condicions de salubritat dels habitatges, amb una reducció del cost d'atenció sanitària, tant en despeses en medicines com en costos derivats de baixes laborals, al reduïr un 15% el nombre de llars amb almenys una persona malalta.

Els cobeneficis de la rehabilitació energètica, també en termes de salut, suposen un valor afegit per als ocupants i el sistema sanitari, i alhora són arguments positius per promoure la renovació del parc edificatori”. 
        
18:30h   Presentació i benvinguda a càrrec de Núria Pedrals, presidenta de AuS
 
18:35h   Impacte en la salut de la rehabilitació energètica d'edifics residencials. A càrrec de Jaume Salom, de l’IREC, membre de l’equip autor de l’estudi
 
19:20h   La importància de la rehabilitació energètica per aconseguir nivells de confort i habitabilitat
A càrrec de Cristina Castells, de la Direcció d’Energia i Qualitat Ambiental de l'Ajuntament de Barcelona

20:00h   Torn de preguntes           
 
Amb la presència a la fila 0 de Dani Calatayud, arquitecte i professor a l'ETSAV i l'Albert Grau, de la Fundació La Casa que Ahorra, que van finançar l’estudi original del que ha derivat l’article que es presentarà.
 
Al següent enllaç hi trobareu més informació, incloent l'enllaç per descarregar-vos l’article, de descàrrega lliure fins al 18 de juny.
 
http://www.irec.cat/noticies-irec/lirec-estima-en-560-milions-d-euros-els-estalvis-potencials-en-el-sistema-de-salut-derivats-de-la-rehabilitacio-energetica-en-edificis.html
 
L’accés és gratuït, però per motius d’aforament es requereix inscripció prèvia.
 

 

Versió per a imprimirPDF version