Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El 12 de març de 2024, el Parlament Europeu va aprovar la nova versió de la Directiva d'Edificiència Energètica d'Edificis (EPBD). Es tracta d'una normativa que contribuirà a la descarbonització del sector i generarà una onada de rehabilitacions del parc edificat que ha de millorar-ne la qualitat, seguretat i accessibilitat.

El text aporta una sèrie d’instruments molt potents -com el registre digital, el passaport de renovació o la nova certificació energètica europea- que ajudaran els professionals de l’arquitectura a modificar la manera com es dissenya i construeix, així com a reconsiderar el manteniment i gestió dels edificis al llarg de tot el seu cicle de vida. 

A continuació, us recomanem la consulta de documents i pàgines explicatives sobre eines, estratègies i recursos vinculats a l'EPBD:


Text definitiu de la nova versió de la Directiva d’Eficiència Energètica dels Edificis


Pàgina oficial sobre el nou marc europeu d’indicadors de sostenibilitat en els edificis


Pàgina oficial sobre el sistema europeu de classificació del grau de sostenibilitat d'inversions i activitats econòmiques


Pàgina oficial sobre l’eina que haurà d’acompanyar les comunitats en els processos de rehabilitació profunda


Pàgina oficial sobre la iniciativa que vol contribuir al compliment del Pacte Verd Europeu unint sostenibilitat, inclusió i qualitat arquitectònica