Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Dos arquitectes catalans, entre els guanyadors de la XII Biennal Iberoamericana

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme (BIAU) ha anunciat els projectes guanyadors de la dotzena edició, que recull propostes i experiències centrades en les diferents formes d’habitar i repensar la domesticitat de la ciutat sota el lema “Habitar al marge”.

Entre els 29 premiats, hi trobem dos arquitectes catalans:  l'estudi unparelld'arquitectes pel projecte “Bon dia, Carme!” -a la convocatòria d’Obres- i Patricia Reus per la col·lecció d'articles “Mesa para cinco” -a la convocatòria de publicacions.

La cerimònia es celebrarà del 21 al 25 de setembre a la ciutat de Mèxic, en el marc del Festival d’Arquitectura i ciutat MEXTRÒPOLI.

“Bon dia, Carme!”

El projecte és obra de l’equip unparelld'arquitectes format per Eduard Callís Freixa i Guillem Moliner Milhau, que han aglutinat i acompanyat una il·lusió col·lectiva: la reactivació de la Plaça del Carme, al centre d’Olot. Promogut per l’Ajuntament d’Olot, L’Artiga Coop i l’Escola d’Art d’Olot, pretén millorar la vitalitat, el confort i la seguretat de l’espai públic.

Replanteja l’encàrrec d’urbanització tradicional, prioritzant la inversió a les plantes baixes i engloba, també, l’obertura de l’Escola d’Art a la ciutat i la posada a punt d’un antic edifici per la cooperativa de consum l’Artiga.

“Mesa para cinco”

La col·lecció de publicacions, escrita per Patricia Reus, reflexiona sobre l’arquitectura, l’urbanisme, l’espai públic, la mobilitat, les normatives, l’urbanisme amb perspectiva de gènere... En definitiva, sobre la ciutat i els seus habitants, des d’un punt de vista divulgatiu per despertar l’interès i la reflexió de la població no especialitzada en la construcció urbana.

Alguns d’aquests articles, publicats al diari “La Verdad” del Grup Vocento, són: “Ni tanto ni tan poco”, “La ciudad que está por venir” o “Plazas como playas”, entre d’altres.

Per a més informació, consulteu el web dels premis
12/09/2022
Tornar