Maneres d'habitar: Habitar en la imatge

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
En el marc del cicle de conferències "Maneres d'habitar", organitzat per l'Escola Sert, el proper dimarts 26 de maig tindrà lloc la sessió "Habitar en la imatge", a càrrec de l'arquitecta Marta Peris.

El cinema construeix situacions on els personatges activen l'espai domèstic. La posada en escena, que conjuga en l'espai i el temps els recorreguts dels personatges, així com la situació de la càmera, la planificació, la música i l'escenografia, no només revelen l'organització de l'espai domèstic sinó que, pel particular estil fílmic de certs cineastes, evidencia el potencial de la casa. Així, el cinema, més enllà de ser una finestra des de la qual observar la casa, és un instrument per analitzar l'arquitectura.

A través de l'estudi de diferents escenaris concebuts pels cineastes Yasujiro Ozu i Max Ophüls, descobrim espais que no són mers decorats que emmarquen històries, sinó escenaris de vida sobre els quals l'espectador és capaç de projectar la seva pròpia experiència, la màgica experiència d'habitar a la imatge.


Marta Peris és professora de Projectes a l'ETSAB i cofundadora de l'estudi Peris+Toral. Combina la seva tasca professional amb la docent, desenvolupant una investigació continuada que es retroalimenta de tots dos àmbits i que té com a eix de reflexió l'habitar. El 2016 va presentar la seva tesi doctoral "La casa japonesa a través del cinema de Yasujiro Ozu", que es va publicar el 2019 sota el títol "La casa d'Ozu".
Consulteu les properes conferències del cicle.

Versió per a imprimirPDF version