Maneres d'habitar: Mil cases a casa teva

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El dimarts 19 de maig tindrà lloc la propera sessió del cicle de conferències "Maneres d'habitar", organitzat per l'Escola Sert. Aquesta vegada, l'associació Arquitectes de Capçalera oferirà la xerrada "Mil cases a casa teva".

Les mesures de confinament domèstic per prevenir l’expansió de la COVID-19 han canviat la manera com entenem l’habitatge d’una forma sense precedents. D’una banda, amb la intensificació dels usos per als quals l’habitatge va ser dissenyat, i de l’altra, amb la domesticació d’usos urbans, transformant l’espai domèstic en la mesura que constitueix un escenari de relacions socials. Tot i l'excepcionalitat de la situació, tot fa pensar que en el futur cada cop passarem més temps a casa degut a factors com l’envelliment de la població i l’increment del teletreball. La situació actual ens convida a qüestionar la idoneïtat de l’habitatge i la seva capacitat d’adaptació a situacions inesperades i noves formes d’habitar.

L'associació Arquitectes de Capçalera va néixer arran d'un taller de projectes a l’ETSAB-UPC el 2013. Treballant des de la ciutat existent i des d’allò col·lectiu, AC reclama un paper més compromès de l’arquitecte cap a l’estructura social de la ciutat. L'associació va guanyar el premi Ciutat de Barcelona d'Arquitectura i Urbanisme el 2015, va ser nominada als Premis Mies van der Rohe 2017 i va ser exposada al pavelló espanyol de la Biennal d’Arquitectura de Venècia el 2018.


La sessió es retransmetrà en directe a través de la plataforma Microsoft Teams. Els inscrits rebran un correu el dia abans amb l'enllaç per accedir a la sessió.

Consulteu les properes conferències del cicle.

Versió per a imprimirPDF version