Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Poum Figueres

La Delegació de l’Alt Empordà del COAC presenta al·legacions al Pla d’Ordenació Urbana de Figueres

Imatge: 
© Ajuntament de Figueres
El passat 26 de juliol, el ple de l'Ajuntament de Figueres va aprovar inicialment el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de la ciutat (POUM) el qual representa un nou pas per a actualitzar un pla vigent des del 1983 i que, per tant, té trenta-vuit anys d'història. Aprofitant que la seu de la Delegació de  l'Alt Empordà del COAC va acollir una exposició pública del POUM, i que era una ocasió important pel futur de la ciutat, es van programar una sèrie de reunions entre arquitectes de l’Alt Empordà que treballen per a la ciutat.
 

La primera reunió va tenir lloc el divendres 24 de setembre de 2021, a les 18.30 hores, en ella es van començar a comentar els principals  imputs d’aquest nou planejament. Amb aquesta hi va haver una altra, uns dies més tard, i finalment una trobada amb l'Ajuntament de Figueres i alguns dels professionals involucrats en la redacció del nou POUM. 

Les al·legacions
Totes aquestes reunions van servir per redactar les al·legacions que es van creure oportunes per intentar millorar la redacció d’aquest POUM que ha de servir per a la ciutat futura. Els temes que van tractar les al·legacions van ser Infraestructures; mobilitat i Aparcament; equipaments; zones verdes; vials verds i paisatge; volums disconformes; tipologia edificatòria; i model de ciutat.

Pel que fa a les infraestructures es considera vital la conservació de les dues estacions de tren perquè reduiria l’impacte ambiental i ajudaria a no perdre la capitalitat de comarca. S’hauria de dur a terme mitjançant el seu soterrament o el sistema de trinxera per cosir els dos costats de ciutat. Pel que fa a la mobilitat i aparcaments és convenient realitzar la Ronda Nord per iniciativa municipal; la potenciació i respecte de la utilització de la bicicleta la qual hauria d’anar lligada amb carrils bici i aparcaments dissuasius. Dels equipaments s’al·lega la necessitat d’un nou pol d’equipament que complementi l’actual i que es podria situar prop de Vilatenim i la necessitat que la sala Edison passi a ser equipament públic. Les zones verdes s’haurien de potenciar i connectar. Pel que fa al teixit edificatori residencial s’ha al·legat la conveniència de conservar la tipologia edificatòria de cases pati i que s’ha de concretar més sobre el volum disconforme per deixar clar quines obres estan permeses. 

En definitiva, Figueres és la capitalitat de comarca i, com a tal, s’haurà de visualitzar en el planejament. Per això s’ha insistit en no perdre l’estació del centre, la implantació d’un altre pol d’equipaments juntament amb grans zones verdes ben connectades, i de bosses d’aparcament que puguin absorbir tant pels ciutadans de la comarca que venen a Figueres a treballar com per aquells que venen a fer turisme.

16/11/2021
Tornar