Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

L'estudi 08014 Arquitectura, guanyador del Premi Mapei 2023

Imatge: 
24 habitatges de protecció pública a Platja d’en Bossa. 08014 Arquitectura

S'han fet públics els projectes guanyadors de la setena edició del Premi Mapei a l'Arquitectura Sostenible, concurs nacional d'arquitectura adreçat a reconèixer aquells projectes sostenibles que combinen una alta qualitat arquitectònica amb un mínim impacte en el medi ambient. 
Un cop avaluades les deu propostes seleccionades, el jurat del concurs ha decidit guardonar les següents obres:

PRIMER PREMI:
24 Habitatges de protecció pública a Platja d’en Bossa
08014 Arquitectura
D'aquest projecte, ubicat a Eivissa, el jurat ha valorat especialment la implantació a l'entorn i com els habitatges es relacionen tant amb l'exterior com amb els espais interiors que generen espais de comunicació i trobada entre els veïns. Es tracta d'un projecte auster que fa un ús honest dels materials, que es mostren amb senzillesa. La solució proposada aconsegueix els objectius basant-se en la rotunditat geomètrica i material i implementant les estratègies necessàries, sense cercar la superposició de solucions.


SEGON PREMI:
Rehabilitació d'oficines 1822
H Arquitectes
Amb una intervenció mínima, es desenvolupa el concepte de caixa dins la caixa, augmentant la inèrcia tèrmica i millorant la il·luminació i ventilació naturals, sense modificar la imatge original de l'edifici. S'ha valorat la gran adaptabilitat dels espais, capaços d'acollir usos diferents segons la demanda i les necessitats, així com la revitalització d'una zona degradada de la ciutat, creant un objecte dinamitzador de gran qualitat arquitectònica.

TERCER PREMI:
Raw Rooms – Cases de terra (43 habitatges socials a Eivissa)
Peris+Toral Arquitectes
Es valora aquesta proposta com a suport de vida capaç d'adaptar-se a diferents condicions. Es tracta d'uns habitatges socials revolucionaris i replicables que donen resposta a les necessitats físiques i psicològiques que demana un habitatge. Les estratègies de sostenibilitat donen resposta d'alta qualitat i dignifiquen una solució habitacional per a persones vulnerables. Aquesta obra ha rebut també el Premi Especial a l'edifici saludable

4/12/2023
Tornar