Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

La combinació d’usos i la fusió d’espais marca la conferència de Kuehn Malvezzi a l’"Europa, Europa"

Imatge: 
Joseph Pschorr House. Kuehn Malvezzi © Ulrich Schwarz
Wilfried Kuehn, de l’estudi Kuehn Malvezzi, va impartir el passat 30 de març una conferència sota el títol "Figure/Ground". Presentat per Mònica Rivera, Wilfried Kuehn va començar per definir el títol de la jornada a través d’un seguit d’imatges d’una exposició d’escultures de Jeff Koons, les quals eren usades per completar i dir coses noves sobre la resta d’imatges presents al museu on se celebrava la mostra. Així, Kuehn volia posar damunt la taula un aspecte per a ell clau, com és el fet que “l’arquitectura nova no ha d’abassegar l’existent, sinó que ha de complementar-la i fer-li prendre sentit urbà”. En aquest sentit, Kuehn va repassar intervencions arquitectòniques fetes al llarg del temps, com ara la Basílica de Palladio a Vicenza, on l’arquitecte redefineix completament un edifici medieval existent.

L’arquitecte va exemplificar la fusió dels elements mitjançant la intervenció que ell mateix va fer a la Biennal d’Arquitectura de Venècia dirigida per David Chipperfield l’any 2012. Aleshores, l’exposició individual de Kuehn es va disposar davant el Pavelló Alemany, un espai no destinat a aquest tipus d’exhibicions, però que en aquella ocasió es va utilitzar com a eina de connexió per dirigir el públic a altres mostres i com a espai amb zones de descans tan hàbilment camuflades que bona part dels assistents no van adonar-se que era una intervenció específicament dissenyada per a potenciar l’entorn.

Kuehn va fer gala de la seva capacitat per mesclar usos i va mostrar obres que ha anat creant a diverses escales i a diversos llocs: un museu d’art a Berlin realitzat únicament disposant dues galeries, una per al públic i una de servei, o bé una intervenció sobre un teatre ja existent que ha implicat la creació d’una nova escala per al públic directament al pati de butaques, amb unes grades que converteixen la ciutat en un escenari. Aquest interès per l’espai comú va tenyir la resta d’intervencions, plantejades sempre amb aquesta combinació de discreció i sentit urbà.

La xerrada va seguir mostrant diverses propostes de concurs, projectes i exhibicions en què l’estudi actua com a dissenyador i comissari, que es poden trobar a la pàgina web de l’estudi, kuehnmalvezzi.com, on Wilfried Kuehn va adreçar els curiosos: visitar-la seguint aquestes claus pot donar valor de sèrie als projectes.

Recupera la conferència aquí: 

15/05/2017
Tornar