Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Ajuts Next Generation per a la rehabilitació energètica d’establiments turístics

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
En el marc dels fons europeus Next Generation i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya convoca una línia d'ajuts per a projectes d'eficiència energètica i economia circular d'empreses turístiques (ref. BDNS 666889).

L'objectiu d'aquestes subvencions és promoure projectes en edificis destinats a allotjament turístic que permetin adoptar mesures per reduir el consum d'energia, per introduir sistemes de gestió energètica i tecnologies més eficients, així com per fomentar l'ús d'energies renovables en les seves instal·lacions. 

Les bases reguladores d'aquesta convocatòria són les que estableix l'Ordre EMT/254/2022, publicada al DOCG el 28 de novembre de 2022.

Terminis
El termini per sol·licitar l'ajut finalitzarà un cop exhaurit el pressupost disponible o, com a màxim, el dia 31 de desembre de 2024.

Actuacions subvencionables
Les actuacions subvencionables estaran incloses en les següents tipologies:

1. Millora de l'eficiència energètica de l'envoltant tèrmic.

2. Millora de l'eficiència energètica i d'energies renovables a les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, ventilació i aigua calenta sanitària:
· Substitució d'energia convencional per energia solar tèrmica
· Substitució d'energia convencional per energia geotèrmica
· Substitució d'energia convencional per biomassa a les instal·lacions tèrmiques
· Millora de l'eficiència energètica dels sistemes de generació no inclosos a les subtipologies anteriors
· Millora de l'eficiència energètica dels subsistemes de distribució, regulació, control i emissió de les instal·lacions tèrmiques

3. Millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions de llum.

Requisitis dels edificis
L'edifici on es porti a terme el projecte ha d'estar destinat a l'activitat d'allotjament turístic, dins de les tipologies següents:

· Establiments hotelers: Hotels, hotels apartaments, hostals i pensions
· Càmpings
· Establiments de turisme rural: cases de pagès i allotjaments rurals
· Apartaments turístics

Els projectes s'han de dur a terme en edificis construïts amb anterioritat a l’1 de gener de 2007. A més, l'edifici ha d'estar destinat completament a l’ús d’allotjament turístic en la seva totalitat, i l'ajut haurà de destinar-se a actuacions que s’executin exclusivament a l'espai dedicat a allotjament turístic.

Requisits dels projectes
Entre els requisits establerts a les bases reguladores, destaquen els següents:
· Les actuacions hauran d'aconseguir una reducció del consum d'energia primària no renovable del 30% respecte de la situació́ de partida.
· Les actuacions han de millorar la qualificació energètica total de l'edifici en, almenys, una lletra mesurada a l'escala d'emissions de diòxid de carboni pel que fa a la qualificació energètica inicial de l'edifici.
· Almenys el 70% dels residus de construcció i demolició no perillosos generats a el lloc de construcció es prepararà per a la seva reutilització, reciclatge i valorització.

Consulteu la convocatòria publicada al DOCG el 21 de desembre de 2022.
Per sol·licitar l'ajut, podeu accedir al web de la Generalitat de Catalunya.
27/04/2023
Tornar