Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Nova instrucció DGI 12/2023 referent a instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum amb compensació d’excedents en BT

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L’11 de desembre es va publicar al DOGC la Instrucció DGI 12/2023, sobre condicions i procediment a seguir, en matèria de seguretat industrial, per posar en servei les instal·lacions d’autoconsum fotovoltaiques que s’acullin al règim de compensació d’excedents en baixa tensió.

La instrucció estableix uns criteris mínims i complementaris als fixats per la normativa estatal que s'hauran de complir en el procés d'execució, certificació i entrada en servei d'aquestes instal·lacions. Així mateix, amb relació a la tramitació, s’aclareixen els requisits necessaris per poder inscriure-les al Registre d'Instal·lacions Tècniques de Seguretat Industrial (RITSIC).

En aquest sentit, la instrucció fa referència a la documentació i als certificats que requereix cada tipus d’instal·lació, als tipus d’inspeccions obligatòries i les seves periodicitats i, també, conté determinacions sobre els elements necessaris per a la desconnexió de la xarxa de la instal·lació generadora, entre d’altres.

Als darrers apartats del document, s’inclouen esquemes bàsics de diferents tipus de connexions admesos per a instal·lacions d’autoconsum individuals i col·lectives amb excedents.

Per a més informació, podeu consultar el text íntegre de la Instrucció al DOGC i recordem que teniu a la vostra disposició a la pàgina de l’OCT la Guia breu de suport tècnic sobre instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum en edificis.

19/12/2023
Tornar