Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Primera convocatòria del Premi Sònia Dalet de treballs de recerca en l’àmbit de l’Arquitectura a ESO i Batxillerat

Imatge: 
© Pexels I Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
En el marc del programa educatiu del Col·legi d’Arquitectes, ArquiEscola, les Demarcacions de Barcelona i de les Comarques Centrals del COAC convoquen la primera edició del Premi Sònia Dalet de treballs de recerca de l’àmbit de l’Arquitectura ESO i BATX, oberta a estudiants de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat, de qualsevol centre d'ensenyament, públic, concertat o privat, de la província de Barcelona, durant el curs 2023-2024. 

La convocatòria té com a objectiu fomentar l’interès entre l’alumnat de secundària i batxillerat pels treballs de recerca i investigació relacionats amb l’arquitectura i el disseny; la ciutat i l’urbanisme; el territori i el paisatge, i l’ecologia i la sostenibilitat, així com estimular les vocacions tècniques i la innovació.

Sònia Dalet
El Premi vol homenatjar l'arquitecta Sònia Dalet, que va participar realitzant tallers en el marc d’ArquiEscola i que, malauradament, va morir d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) el 2020.

Sònia Dalet va nèixer un 21 de desembre. Haver nascut amb el solstici d'hivern, quan el dia encara té poques hores de sol però just comença allargar-se, la va portar a fascinar-se per la relació amb el sol. Així, amb el COAC havia col·laborat, junt amb l'Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat, en la realització del taller "Frederick", un conte per apropar l'arquitectura als infants narrat a través d'un joc de contrallums i ombres en el qual el sol és imprescindible.  

La convocatòria dels Premi Sònia Dalet de treballs de recerca en l'àmbit de l'arquitectura és un homenatge a la implicació de la Sònia per fer arribar l'arquitectura a la societat i una manera de contribuir a que la seva llum segueixi sent intensa.

Requisits de la covocatòria
Els treballs es podran presentar a una de les dues categories –Treballs de recerca de 4t d'ESO i Treballs de recerca de 2n de Batxillerat– i hauran d'estar relacionats amb alguna de les següents temàtiques:

· Identitats i descoberta i de l’entorn
· Sostenibilitat i salut
· Diversitat funcional, accessibilitat i gènere
· Repensar els espais interiors i exteriors.

Hauran de centrar-se en l’experimentació sobre la hipòtesi presentada, de manera que impliqui una comprovació amb maqueta o treball creatiu o manual. Com a mínim el 25% del treball haurà d’estar fet de forma original, innovadora i creativa (dibuix, autocad, escrit a mà, maqueta…),  i caldrà documentar aquest procés de treball.

Termini i premis
El termini per presentar candidatures finalitzarà el 8 d’abril de 2024 a les 14 h.
Es concediran tres premis per categoria:

· 1r premi: val descompte de 300 euros per a la Cooperativa La Capell
· 2n premi: val descompte de 200 euros per a la Cooperativa La Capell
· 3r premi: val descompte de 100 euros per a la Cooperativa La Capell

L'acte de lliurament de premis se celebrarà entre els mesos de setembre i octubre.

Consulta les bases de la convocatòria.
9/11/2023
Tornar