Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Premis de Qualitat a l’Arquitectura Ebrenca

Lliurament de guardons dels Premis de Qualitat a l’Arquitectura Ebrenca

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El passat 2 de desembre va tenir lloc l’acte de lliurament dels 16ns Premis de Qualitat a l’Arquitectura Ebrenca, en el marc dels 21ns Premis de Qualitat Ebrenca.

L’Associació Amics i Amigues de l’Ebre, la Demarcació de l’Ebre del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya i el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de les Terres de l’Ebre són els convocants d’aquests guardons, que volen reconèixer la qualitat de les intervencions arquitectòniques dutes a terme els darrers anys 2021 i 2022 en l’àmbit de les quatre comarques ebrenques.

L’edició d’enguany, a més de les modalitats d’obra nova, rehabilitació i restauració, espai urbà i paisatgisme, va incorporar com a novetat la disciplina d’arquitectura efímera i interiorisme.

El lliurament dels guardons va tenir lloc a la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes i els premiats van ser els següents:

En la modalitat d’obra nova, el guardó ha estat per al Teatre Auditori 'Jose Antonio Valls Subirats' d’Alcanar, obra de l’equip m6ARQUITECTURA, format pels arquitectes Josep Ramon German, Josep Jaume Llatje i Xavier Pallejà, amb la participació dels arquitectes tècnics Fernando Reverter i Antonio Garcia. Construïda per Adolfo Constructors del Montsià i Mittom Sistemes 2, l’obra destaca per la perfecta resolució del programa funcional que requereix un equipament d’aquestes característiques, així com per un elevat nivell de qualitat dels acabats gràcies a l’acurada direcció d’execució.

Pel que fa a la categoria de rehabilitació i restauració, el guardó l’ha aconseguit la reforma de l’Ajuntament de Santa Bàrbara duta a terme per l’arquitecte Andreu Queral Moliné, amb l’arquitecta tècnica Núria Royo Figuera. El resultat, realitzat per l’empresa Idecas, és una aposta per la modernitat mantenint la tradició, en haver dotat l’edifici de la funcionalitat i innovació que requereix, al temps que ha sabut preservar la seva imatge exterior.

El premi en la modalitat d’espai urbà i paisatgisme és per a la plaça de la Catedral i l’Espai Cota 0 de Tortosa, obra de l’equip Camps Felip Arquitectura, que formen els arquitectes Olga Felip i Josep Camps, conjuntament amb l’arquitecte tècnic David Sabaté. El projecte, realitzat per l’empresa ACSA SORIGUÉ, contextualitza i conjuga el patrimoni cultural, el riu i la catedral de Santa Maria, donant lloc a l’Espai COTA 0, que difon i interpreta perfectament el patrimoni cultural i històric de Tortosa a través de les troballes arqueològiques que acull.

Finalment, el guardó en la nova categoria d’arquitectura efímera i interiorisme ha estat per a COM( )PÀS D’ESPERA, obra de l’equip format pels arquitectes Aida Adcock, Joan Rehues i Facundo Viera, i que va participar a la 9a Edició del Festival d’Art Efímer A Cel Obert de Tortosa.

Sensibilitat, sostenibilitat, reutilització i ús de materials de proximitat, valors tots ells de desitjada i necessària actualitat, han estat els criteris que han fet guanyadores unes obres que fan una valuosa aportació a la innovació, a l’Arquitectura Ebrenca i a posar en valor el Patrimoni Cultural Ebrenc.

5/12/2023
Tornar