Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Més de 500 arquitectes participen en l'enquesta del Grup Obert de Dones Arquitectes

Més de 500 arquitectes participen en l'enquesta del Grup de Dones Arquitectes del COAC

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L'enquesta realitzada pel Grup Obert de Dones Arquitectes del COAC, en el marc del Dia de la Dona, ha comptat amb la participació de més de 500 arquitectes. El Col·legi vol agrair la seva col·laboració, que ens permet conèixer millor la dedicació professional de les dones arquitectes i la seva situació laboral.

Entre les arquitectes que han respost l'enquesta, un 88% són col·legiades. També s'ha comptat amb la participació de les estudiants d'arquitectura, que representen un 2% dels resultats. Pel que fa a l'edat, el 68% de les participants té entre 31 i 50 anys, i més de la meitat han realitzat els seus estudis a l'ETSAB.

L’edificació, l’àrea de treball principal
Respecte a l'ocupació, el 41% treballa en el sector de l'edificació (obra nova o rehabilitació). Després d'aquest, l'administració pública, l'interiorisme i l'arquitectura efímera i la planificació urbana i territorial són els tres sectors més esmentats i, en menor mesura, el paisatge i l'espai públic i la recerca i la docència. Més de la meitat de les enquestades (63%) treballen en més d'un sector alhora, fet que mostra la versatilitat de les arquitectes.

En relació amb les especialitats, es constata un ampli ventall d'àrees d'especialització. Entre les més exteses, hi trobem la restauració i rehabilitació, l'urbanisme i espai públic, la sostenibilitat i bioconstrucció i el patrimoni arquitectònic Altres especialitats esmentades són el càlcul d'estructures, el project management, la mediació, l'accessibilitat, l'arquitectura sanitària i escolar i l'ensenyament.

La cura familiar, principal motiu d’aturada professional
Un 45% de les dones enquestades manifesta que ha hagut d'aturar la seva activitat professional en algun moment. L'aturada s'ha dedicat, en la majoria dels casos, a cures familiars (51%) i formació (8%), i ha estat generalment menor a 1 any (59%).

Grup de Dones i accions de futur
En relació amb el Grup de Dones Arquitectes del COAC, gairebé la meitat de les enquestades ja el coneixen, principalment a través del web del COAC. Entre les accions que els agradaria que es portessin a terme, s'hi inclouen: promoure la presència de dones com a ponents dels actes, l'assessorament professional amb recursos específics per a dones, l'organització d'esdeveniments de networking, el suport a l'emprenedoria i, en general, la visibilització del treball de les dones arquitectes i la facilitació de la conciliació familiar. També es constata un alt grau de satisfacció amb les actuacions que s'han estat realitzant des del Grup.

Gràcies per la vostra participació!
La informació obtinguda gràcies a la col·laboració de totes les participants servirà per promoure noves accions d’acord amb les necessitats i interessos de les dones arquitectes. L'alta participació en l'enquesta ens anima a continuar treballant per l'equitat de gènere, tant en la gestió dels propis serveis col·legials com en el foment d’actituds i polítiques de gènere que tinguin repercussió en l'exercici professional de les arquitectes.

Podeu consultar l'informe dels resultats aquí.
 
 
3/05/2023
Tornar