Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Oficina Tècnica de Rehabilitació per facilitar la rehabilitació amb els ajuts Next Generation

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El passat mes d’abril es van posar en funcionament les Oficines Tècniques de Rehabilitació, un instrument clau per facilitar i fomentar la rehabilitació i renovació dels nostres edificis, barris i ciutats, aprofitant els ajuts dels fons NextGeneration. 

L’arribada dels fons europeus de recuperació suposen una oportunitat per reduir el consum d’energia dels habitatges, una ocasió excepcional per renovar el nostre parc edificat, un dels més antics d’Europa. 

Així, a Catalunya es destinaran 480 M procedents d’aquests fons per poder rehabilitar 60.000 habitatges els propers tres anys. Una inversió amb la mirada posada als objectius de descarbonització per al 2030 i 2050. 

La importància d’aquest moment per al sector de la construcció, i per l’impuls a la recuperació econòmica que se’n deriva, requereix que els professionals que hem de donar resposta a les necessitats de la ciutadania estiguem preparats.  

Per això, des del COAC fa temps que estem organitzant jornades específiques per als col·legiats–amb més de 700 visualitzacions cada una–, i també hem estat treballant per poder posar en marxa l’Oficina Tècnica de Rehabilitació del COAC. 

Des d’aquesta Oficina, oferim informació i assessorament sobre els ajuts disponibles, tant a col·legiats com a ciutadania, i treballarem coordinadament amb l’administració pública per gestionar les subvencions, perquè se’n pugui beneficiar el màxim nombre de famílies.  

De moment, en el primer mes de funcionament, l’Oficina ja ha rebut 340 consultes–entre arquitectes, ciutadania i entitats públiques– i 230 arquitectes s'han inscrit a la Borsa de Serveis i Tràmits per gestionar aquests ajuts i dur a terme els processos de rehabilitació.  

En aquesta línia, per centralitzar tota la informació relacionada amb les subvencions i posar en valor el paper dels arquitectes com a professionals que podem aportar solucions òptimes per a la rehabilitació d’habitatges i conseqüent millora del confort i qualitat de vida dels usuaris, el COAC ha obert la pàgina web rehabilitacio.arquitectes.cat, que ja ha rebut més de 1.500 visites. 

Aprofitem aquesta oportunitat i fem créixer, entre tots, la cultura rehabilitadora a casa nostra. 

2/05/2022
Tornar