El paper del COAC en els concursos públics

El paper del COAC en els concursos públics

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Fa uns dies informàvem que ADIF s’havia vist obligada a modificar el plec tècnic i a tornar a convocar la licitació del projecte de reforma de l’Estació de Sants, fruit d’un recurs interposat pel COAC. Des de l’entrada en vigor de la Llei d’Arquitectura s’han corregit nombrosos plecs de clàusules gràcies als recursos interposats pel COAC, generant un escenari en el qual, molt sovint, el sector públic ja consulta al COAC de forma prèvia a la licitació. Durant el primer semestre del 2019, l’Oficina de Concursos ha assessorat en la preparació de 10 licitacions i concursos públics.

Entre les nostres principals tasques com a institució s’hi compten el seguiment exhaustiu dels concursos que es convoquen a Catalunya, el garantir el compliment dels drets dels arquitectes, exigint que les condicions de participació siguin el màxim d’obertes i vetllant per evitar l’ingent esforç que històricament han suposat;  i l’acompanyament a l’administració. Estem convençuts que aquest és el camí per aconseguir també els millors resultats per a l’interès públic.

La Llei d’Arquitectura és sens dubte un instrument clau que ens ha ajudat en aquesta tasca. Gràcies a ella en molts dels concursos de projectes ja no es valora l’oferta econòmica i en tots ells intervenen arquitectes de la Borsa de Jurats. I encara ens queda molta feina per fer: seguim treballant en qüestions essencials com ara la racionalitat de la documentació a presentar, l’ajust dels terminis, la valoració dels serveis d’arquitectura entesos com a serveis d’autoria i la seva justa retribució.

Col·legi d'Arquitectes de Catalunya 

29/10/2019
Tornar