Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)


PREMIATS I SELECCIONATS 2018

El passat 1 de juny, va tenir lloc l'Acte de lliurament de la 21a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2018 que convoca la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) des de l’any 1997. En aquesta vint-i-unena edició s'hi van presentar un total de 47 projectes dels quals 33 van ser seleccionats pel Jurat, d'entre els quals n'han sortit els 15 projectes premiats i el Premi de l'Opinió 2018.

PREMIATS 2018
A la categoria Arquitectures + Interiors van ser per La casa dels tres murs a Olot de XAA Arquitectura – Xevi Bayona / Alba Colomer / Adrià Villarejo, per la Casa Retina a Santa Paud’Arnau Vergés; i pel Centre d’art i hotel al Castell de Sant Julià de Ramis de Fuses Viader Arquitectes. En aquesta categoria el Jurat també n’ha destacat amb una menció especial les obres El molí vella Sant Privat d’en Bas d’XAA Arquitectura - Xevi Bayona / Alba Colomer / Adrià Villarejo i la Casa 09 a Girona de Josep Camps i Olga Felip. I els projectes Pedra a Santa Cristina d’Aro de Victòria Barber i Frans Masana i a l’obra Àgora a Olot d’Eduard Callís i Guillem Moliner, també van ser reconeguts amb una menció.

A la categoria Paisatges, el Jurat va guardonar el projecte Urbanització de la nova plaça del Pallol a Girona de Manel Bosch i Montserrat Nogués. I també va decidir atorgar dues mencions a les obres Intervenció al fort de Sant Francesc a Volcà Montsacopa d’Olot de Mireia Torras i Pere Llimargas, i al projecte Entre camps de pomeres a Castelló d’Empúries de Clara Crous i Juli Sanjuan.

La intervenció Codi Petri a Girona de Víctor Almazán, Cristina Masferrer i Gustavo Torres va rebre el Premi Efímers 2018, i les obres Casa a Girona de M. Clara Riera, Maria Bosch i Denis Bilos, i Dreyer in Bloom a Girona d’Adrià Masó, Iker Pastor, Maria Duran, Paula Alejandro, Ewelina Rachwal, Víctor Pastor, Núria Vila, Raquel Puig i MilosPopovic; i Sol Sistere a Olot d’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, van ser reconegudes amb una menció.

Pel que fa al Premi de l’Opinió 2018, que el decideix la ciutadania amb el seu vot d’entre la totalitat de les obres presentades, el va rebre la Casa de la Brisa a Llafranc d’Alexandra Vilà i Andrea Marc Buchmeier.

SELECCIONATS 2018

ARQUITECTURES + INTERIORS

14.05-VCE>3 Patios House. Caldes de Malavella
Lagula Arquitectes SLP – Antonio Ortega / Martín Ezquerro / Ignacio López / Manel Morante / Marc Zaballa

La Selva Apartments. Caldes de Malavella
Jaime Prous

Wood Hat House. Girona
Genialhouses SL

Reforma integral de la Masia de "Can Miró". Castell-Platja d'Aro
Joan Arnau / Carme Muñoz 

Una altra casa al barri. Olot
Arnau Vergés

Museïtzació del Castell a Cervià de Ter
Gerard Oliver

Casa 06. Girona
Josep Camps / Olga Felip

Casa 4R. Girona
Montserrat Nogués

El cel dels infants. Olot
Arnau Vergés

Restaurant La Moixina. Olot
Arnau Vergés

Casa Aladdin. Olot
Arnau Vergés

Casa al carrer de la Rosa. Girona
Montserrat Nogués


PAISATGES

Mas la Central. La Vall d'en Bas
Carolina Ramos / Joan Oliveras

EFÍMERS

Narcís infinit. Girona
Pau Bajet / Maria Giramé / Manel Julià

Una major naixença. Girona
Anna Comas / Daniel Xifra / Jordi Llinares / Jordi Pujol / Toni Redorta / Xevi Montal

A través de l'espill. Girona
Josep Ferrando Architecture - Josep Ferrando / David Recio

El guapo d'en Narcís. Girona
Ignasi Gutiérrez / Ivana Sanjuán / Pau Sarquella / Carmen Torres / Guillem Vilalta              

Estand per a Carns Vila. Girona
Pau Sarquella / Carmen Torres


SUPORT EMPRESARIAL I INSTITUCIONAL
Després de vint anys, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, que tenen l’objectiu de premiar l’arquitectura realitzada dins l’àmbit territorial de la Demarcació de Girona i mostrar la qualitat i el rigor dels professionals, han esdevingut un referent entre els professionals de l’arquitectura i la construcció.

En aquesta edició compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. Els patrocinadors principals són Arquia, Griesser, Jung i Technal. Com a patrocinadors hi ha Ascensors Serra, Arcadi Pla SA, Citylift, Diari de Girona, Ecophon, Figueras International Seating, HNA-Hermandad Nacional de Arquitectos, iGuzzini, IRSAP, Itisa, LB Leopold Bautista SL Bulthaup Girona, Plantalech, El Punt Avui, Televisió de Girona i Vidresif. Les empreses col·laboradores són Cobertes Palahí, Construccions Oliveras, Garatge Plana i Hotel Ciutat de Girona. I dóna suport amb el seu producte Caves Llopart.

 
Versió per a imprimirPDF version