Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

SESSIÓ SERT | TRANSFORMAR LA CIUTAT: EL PROGRAMA DE REGENERACIÓ URBANA DE BARCELONA

Imatge: 
© TerritorisXLM
Jornada sobre el Programa de Regeneración Urbana de Barcelona (PRUB). Davant els reptes globals, Barcelona ha iniciat el procés de repensar el model urbà de la ciutat per promoure un urbanisme resilient, prioritzant la qualitat de vida de les persones.

En aquest context, el Programa de Regeneració Urbana de Barcelona neix com a una estratègia de ciutat per millorar les condicions d'habitabilitat urbana en entorns de proximitat. Un programa de caràcter integral i dirigit a reduir les vulnerabilitats de la qualitat de vida en els diferents barris de la ciutat, que desenvolupa un model holístic per a la millora de les condicions d'habitabilitat urbana, definint criteris de priorització i estratègies d’actuació segons la problemàtica de cada àmbit urbà.

El programa inclou, per una banda, una diagnosi realitzada a través de 58 indicadors que conformen la vulnerabilitat de la qualitat de vida, construint així una cartografia per identificar els barris més vulnerables a nivell global i les mancances específiques de cada entorn urbà. Per altra banda, també inclou l’estratègia d’actuació, que és el marc d’acció del programa, basat en un conjunt d’actuacions sobre els elements comuns de l’edificació i l’espai públic de l’entorn urbà. I finalment, incorpora un sistema d’avaluació i seguiment alineat amb els criteris europeus de l’Agenda 2030 i els seus ODS.

Ponents
- Mònica Beguer Jornet. Arquitecta urbanista per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya, especialista en planificació urbana, ordenació del territori, projectes urbans i intervenció en el paisatge i espai públic.

- Helena Cruz Gallach. Especialista en ordenació del territori i planificació urbana, treballa en el disseny i la governança de les polítiques urbanes, l’assessorament en projectes de transformació urbana, en estudis sociodemogràfics i en processos de participació ciutadana.

Trobareu més informació al web de l'Escola Sert.

Us hi podeu inscriure aquí
Versió per a imprimirPDF version