Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Diversos estudis catalans, guardonats als Premis FAD 2022

Imatge: 
© José Hevia
El dimarts 14 de juny ha tingut lloc al Disseny Hub Barcelona la cerimònia de lliurament dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme.

El premi FAD en la categoria d'Arquitectura ha estat per al projecte Llacuna, de l'estudi Arquitectura-G (Jonathan Arnabat, JOrdi Ayala-Bril, Aitor Fuentes, Igor Urdampilleta i Albert Guerra). L'obra premiada és una aposta de ciutat, una intervenció en una illa situada en una cantonada irregular del barri del Poblenou de Barcelona. El jurat ha considerat molt positivament com el projecte "resol de manera excel·lent el difícil tema d’una parcel·la que fa cantonada, de geometria irregular, col·locant el nucli de comunicació cilíndric al centre de gravetat" i ha valorat les relacions que es generen amb la ciutat; "una obra de sentit, sensibilitat i claredat conceptual. Una aposta delicada per una continuïtat de tradició compositiva on la bellesa, el respecte i la lògica organitzen un tot".

D'altra banda, el jurat ha atorgat el Premi FAD Ciutat i Paisatge ex-aequo a Bon dia, Carme!, projecte d'Eduard Callís i Guillem Moliner. D'aquest projecte, el jurat ha valorat la reactivació de la plaça del Carme d'Olot com a "combinació d'una suma d'estratègies que va més enllà de la urbanització. Les plantes baixes s’incorporen com a actiu essencial de l’espai públic, i dibuixen un nou escenari de transició, afavorint l’ús d’allò que és públic a allò que és privat. Es tracta d’una suma d’intervencions que actuen sobre l’abandó comercial de les plantes baixes i la degradació de barris centrals, una situació comuna en nombroses ciutats mitjanes".

Pel que fa a la categoria Intervencions Efímeres, el premi ha recaigut en el projecte Agrilogística, d'Estudio Goig (Miquel Mariné i Pol Esteve). Es tracta d'un projecte que crea el marc per a la presentació de la pel·lícula de l’artista Gerard Ortín que tracta sobre el paper dels hivernacles en la transformació ecològica i el futur de la producció dels aliments, un tema que no ha passat indiferent al jurat, que considera la instal·lació "amplifica la projecció dins d’un hivernacle on els materials i les solucions potencien el missatge i l’experiència de la pel·lícula, convidant a la reflexió".

Finalment, en la categoria Internacional, el projecte Air/Aria/Aire, d'Olga Subirós, s'ha endut el premi ex-aequo. El jurat ha valorat "la rotunditat del gest arquitectònic en un context d’intervencions de pavellons que sovint abusen de la gestualitat" i es considera "molt encertat el vincle entre les característiques formals i ambientals del pavelló i el contingut que transmet".

Premis d'Opinió
Cada any, els finalistes dels Premis FAD i els socis d'ArquinFAD atorguen amb els seus vots el Premi de l’Opinió en les seves diferents categories. Enguany, el Premi d'Opinió Ciutat i Paisatge ha recaigut també en el projecte Bon dia, Carme! i el d'Intervencions Efímeres en Agrilogística.

Jurat dels Premis FAD
El jurat dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme ha estat presidit per l’arquitecta Inés Lobo, amb l'acompanyament de Paloma Cañizares, Josep Puigdomènech, Pep Quilez, Maria Rubert de Ventós i Jorge Vidal. En el cas dels Premis FAD de Pensament i Crítica, el jurat ha estat presidit per l'arquitecta Marta Llorente i els vocals Kathrin Golda-Pongratz i Alessandro Scarnato. Pel que fa als Premis FAD Internacionals, el jurat estat integrat per l’arquitecta Carme Pinós com a presidenta i els vocals Pere Buil i Diane Gray.

Per conèixer la resta de projectes premiats, visiteu el web d'ArquinFAD
15/06/2022
Tornar