Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Benedetta Tagliabue al seu despatx.

Benedetta Tagliabue, distingida amb la Creu de Sant Jordi

Imatge: 
© Miralles Tagliabue EMBT
L’arquitecta Benedetta Tagliabue ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya per l’excel·lència de la seva pràctica professional en l’àmbit de l’arquitectura a escala mundial. El guardó va ser lliurat el passat 16 de maig en una cerimònia al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Tagliabue va començar la seva pràctica professional al costat del seu marit, el també arquitecte Enric Miralles, amb qui va fundar el 1995 l’estudi EMBT, on segueix exercint com a directora. Després de la mort prematura de Miralles l’any 2000, Tagliabue va prendre la responsabilitat d’acabar les obres que havien endegat junts, projectes de prestigi tan importants com el Parc de Diagonal Mar, el Campus de la Universitat de Vigo i el Parlament d’Escòcia, inaugurat quatre anys després de la seva mort, un dels nous símbols del país i la clau per a la renovació urbana d’Edinburgh.

Benedetta Tagliabue ha seguit la seva carrera en solitari amb projectes com el Pavelló d’Espanya de l’Exposició Universal de Xangai, al que han seguit diversos projectes a la Xina, França, Itàlia i Alemanya. Recentment ha inaugurat a Barcelona el Centre Kālida Sant Pau, un centre assistencial dirigit a persones amb càncer.

Benedetta Tagliabue va fundar i presideix actualment la Fundació Enric Miralles, dedicada a estudiar i difondre l’obra del seu marit.
22/05/2019
Tornar