Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

El concurs d'habitatge públic a les Glòries ja té projectes guanyadors

Imatge: 
"La Comunitat Habitacional". Autors: Cierto Estudio + Franc Llonch
L’equip d’arquitectes Cierto Estudio i Franc Llonch ha guanyat el concurs internacional per dissenyar, d’una banda, el Pla Especial de Millora Urbana (PEMU) de l’Illa de les Glòries i, de l’altra, un dels quatre edificis que en formaran part. El concurs ha tingut tres equips guanyadors més i entre tots quatre construiran 280 habitatges destinats a lloguer públic.

La proposta guanyadora reinterpreta l’Eixample de Cerdà i ha estat triada, segons l'Ajuntament, perquè permet una continuïtat de la trama urbana dels districtes de l’Eixample i Sant Martí i per l’encaix urbanístic amb l’espai on s’executarà, a la confluència entre Castillejos, Casp, la plaça de les Glòries i la Gran Via de les Corts Catalanes.

L’equip de la UTE formada per Cierto Estudi i Franch Llonch s’encarregarà també de l’edificació del bloc A. Els altres tres equips guanyadors dissenyaran els edificis B, C i D:

· Haz ArquitectesBayona ValeroCantallops Vicente i
  Ensenyat-Tarrida (UTE)
· Pau Vidal i Estudio Vivas Arquitectos (UTE)
· SV60 Cordón & Liñán Arquitectos.

La tria de quatre equips adjudicataris ja estava prevista a les bases del concurs, convocat el mes de juny amb la col·laboració del COAC, i és conseqüència d’una reivindicació històrica del sector per evitar la concentració de tota l’obra en un únic estudi d’arquitectura. Els quatre equips guanyadors hauran de cooperar perquè tots els edificis siguin coherents amb l’espai urbanístic i arquitectònic i s’hauran d’adaptar a la proposta del PEMU que ha sortit escollida.

El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha explicat que a l’hora d’escollir les propostes guanyadores “han prevalgut els projectes que més s’integren a l’entorn, els que fan més ciutat i els que creen valors representatius d’habitatge públic”. Els criteris per a l’adjudicació s’han basat en aspectes com l’ordenació i el planejament, la qualitat arquitectònica, la integració en l’entorn, la funcionalitat de la planta i l’eficiència energètica.

Al concurs es van inscriure un total de 151 equips d’arquitectura d’arreu de la Unió Europea, tot i que finalment han concursat un total de 95 propostes. Dotze projectes van passar a la fase final, onze dels quals van presentar la documentació requerida.

Les condicions i les bases del concurs es van pactar amb les associacions veïnals, en el marc del que preveu el Compromís per Glòries, signat l’any 2007 entre les entitats i l’Ajuntament. El veïnat va plantejar algunes de les condicions del concurs, com ara que els pisos respectessin les característiques de configuració de les illes de l’Eixample per conservar la fisonomia del barri.

Consulta la nota de premsa de l'Ajuntament clicant aquí.
8/05/2017
Tornar