Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Participants del premi d’Arquitectura Tradicional Toni Cobos 2018

Atorgats els Premis d’Arquitectura Tradicional Toni Cobos 2018

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L’Associació Greta (Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica) va anunciar el passat 23 de maig els guanyadors de la primera edició dels Premis d’Arquitectura Tradicional Toni Cobos. L'objectiu d'aquests Premis, que compten amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes, és posar en valor les iniciatives de preservació del patrimoni arquitectònic popular del país.

El Premi a la intervenció en l’arquitectura tradicional s’ha lliurat al projecte de restauració d’una masia particular del municipi de Sant Feliu de Boada, que ha combinat elements tradicionals amb arquitectura moderna. El guardó es lliura de manera col·lectiva a l’arquitecte Oriol Rosselló, l’arquitecte tècnic Joaquim Verdiell i el constructor Santi Santaló, de Restauracions Ullastret.

D'altra banda, el guardó a les Iniciatives que posen en valor l’arquitectura tradicional s’ha concedit al programa de conservació del patrimoni arquitectònic del Parc Natural dels Ports (Terres de l’Ebre).

Del primer projecte, el Jurat ha destacat la barreja de tècniques i materials tradicionals amb elements nous, com la gelosia del pati interior, i l’equilibri entre l’ús del tradicional i la innovació. A l’hora de seleccionar el projecte guanyador, el jurat també ha tingut en compte que permetés preservar per a les futures generacions aquest llegat i al mateix temps respongués als reptes i necessitats actuals.

Del segon projecte, el Jurat assegura que “el programa desenvolupat per l'administració del Parc es corona amb unes línies guia de conservació del patrimoni arquitectònic del Parc i la seva posada en pràctica en la restauració del Mas Burot que, a més de ser un exemple d'arquitectura tradicional del lloc, serveix també d'exemple de restauració i difusió d'aquest tipus d'intervencions".

El Jurat ha estat format per Camilla Mileto, arquitecta i professora titular a la Universitat Politècnica de València; Joaquim Maria Puigvert, professor titular d’Història Contemporània a la Universitat de Girona; i Gerard Camps, arquitecte tècnic i administrador de l’empresa Construccions i Rehabilitacions CAIBA S.A.
27/05/2019
Tornar