Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Carme Pinós

Carme Pinós, guardonada amb el Premi Memorial Arnold W. Brunner

Imatge: 
© Estudi Carme Pinós
L'American Academy of Arts and Letters ha decidit atorgar a l'arquitecta Carme Pinós el Premi Memorial Arnold W. Brunner 2022. Aquest reconeixement, que compta amb més de seixanta anys d'història, s'atorga anualment a arquitectes d'arreu del món que hagin fet una contribució significativa a l'arquitectura com a forma d'art.

En l'edició d'enguany, el jurat ha estat format per Toshiko Mori (president), Marlon Blackwell, Peter Eisenman, Steven Holl, Annabelle Selldorf, Nader Tehrani i Meejin Yoon, que han escollit a Carme Pinós d'entre un grup de 25 arquitectes i estudis d'arquitectura nominats pels membres de l'Acadèmia.

Tal com destaca el president del jurat, "l'arquitectura de Carme Pinós involucra la força de la raó amb la compassió per la humanitat, harmonitzant l'emoció i la racionalitat". Toshiko Mori també destaca que "cada edifici està incrustat en el terreny, connectant i transformant el seu context. Les formes es barregen amb l'entorn, desdibuixant el límit entre el món físic i la memòria".

Carme Pinós
L'arquitecta catalana va establir el seu propi estudi d'arquitectura l'any 1991, després d'una etapa conjunta amb Enric Miralles, amb qui va assolir reconeixement internacional amb projectes com el Cementiri d'Igualada. És autora, entre d’altres, del conjunt de la Plaça de la Gardunya, l’Escola Massana, el CaixaForum de Saragossa i l’Edifici de Departaments de la Universitat d’Econòmiques de Viena (Àustria).

Pinós ha compaginat la seva activitat professional amb la docència, essent professora convidada a l’École Nationale Supérieure d'Architecture Paris-Malaquais, la Harvard University Graduate School of Design, l'École Polytechnique Fédérale de Lausanne o la Columbia University de Nova York, entre d'altres.

Ha estat distingida amb nombrosos reconeixements, entre els quals destaquen el Premi Nacional d'Arquitectura (2021), la Creu de Sant Jordi (2015), el Primer Premi de la Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (2008) o el Premi d’Arquitectura del CSCAE (1995).
 
Per a més informació sobre l'obra de Carme Pinós, podeu visitar el portal arquitecturacatalana.cat.
 

21/04/2022
Tornar