Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
premis bioconstrucció

Convocats els primers Premis Bioconstrucció de Catalunya

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
En el marc de la 4a edició del certamen Firhàbitat, es convoquen els primers Premis Bioconstrucció de Catalunya, promoguts per Firhàbitat i la Intercol·legial Tècnica del Bages-Berguedà, de la qual la Demarcació de Comarques Centrals del COAC en forma part.

Davant el repte de l'emergència climàtica, l'eficiència energètica, la traçabilitat dels materials i el seu impacte ambiental en el procés de construcció són aspectes clau que determinen el camí cap a una construcció sostenible que ajudi a fer-hi front. En aquest sentit, els Premis de Bioconstrucció de Catalunya encoratgen a mostrar totes aquelles idees i solucions innovadores que priotitzen la sostenibilitat, incloent-hi la millora de l'eficiència energètica, l'ús optimitzat de l'espai i mesures que cuidin de la salut dels usuaris.

Així, els premis tenen com a objectiu promoure la innovació, reconèixer la sostenibilitat, incentivar les millors pràctiques, crear consciència sobre la importància de la bioconstrucció, crear comunitat, impulsar l’economia verda i avançar cap a la descarbonització i facilitar la recerca i el desenvolupament al sector de la bioconstrucció.

Impulsar el sector de la bioconstrucció
El Premi Millor Bioconstrucció 2024 compta amb una dotació econòmica de 2.500 euros. Es valoraran propostes basades en la innovació de materials, en l’eficàcia i l’enginy de les solucions constructives, que incorporin ambients saludables, que minimitzin l’impacte ambiental a través de la gestió de residus, que estiguin integrades amb l’entorn, que siguin accessibles, flexibles i que tinguin un disseny arquitectònic funcional i atractiu a la vegada, entre altres qüestions.

En paral·lel, també es distingiran dos projectes en el marc d’una primera menció relacionada amb la participació i el compromís amb la comunitat i una segona que tindrà a veure amb la innovació. Les dues mencions tindran un reconeixement de 1.000 euros cadascuna. El jurat del premi estarà format per un equip d’acadèmics i especialistes en sostenibilitat, bioconstrucció, hàbitat i eficiència energètica. L’organització muntarà una exposició itinerant d’acord amb els valors ètics del premi per fer divulgació de les propostes presentades en diferents espais i certàmens.

Convocatòria oberta i terminis
El conjunt de professionals de l’arquitectura i la construcció que tingui interès a presentar-se als premis pot fer-ho fins al 22 d’abril a través de la pàgina web firhabitat.cat i s'hi podran presentar obres realitzades amb una antiguitat màxima de sis anys.

Els premis es lliuraran l'11 de maig en el marc de Firhàbitat.


Organitza


Col·labora


21/03/2024
Tornar