Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Llei de Qualitat de l'Arquitectura

El Consell de Ministres aprova la Llei de Qualitat de l'Arquitectura

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Consell de Ministres ha aprovat la Llei de Qualitat de l'Arquitectura, després del període de consulta pública de l'Avantprojecte, iniciat el passat mes d'octubre. La norma, impulsada pel Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya, s'haurà de remetre ara al Congrès per a la seva tramitació parlamentària. 

El text estableix l'interès general de l'arquitectura per millorar la qualitat de vida de les persones, seguint el precedent de la Llei d'Arquitectura catalana, aprovada el 2017. Així, la Llei constata l'impacte directe del disseny de l'entorn construït en el dia a dia de les persones i, en conseqüència, estableix un marc jurídic que garanteixi la defensa i la promoció de la qualitat arquitectònica.

Amb aquesta Llei s'intensificaran els esforços per millorar el coneixement de l'arquitectura i del disseny urbanístic, i es fomentarà una major sensibilització i formació dels promotors i de la ciutadania respecte a la cultura arquitectònica. Per a això, la norma inclou dos nous òrgans: la Casa de l'Arquitectura i el Consell de Qualitat de l'Arquitectura. Igualment, la Llei estableix el marc jurídic necessari per potenciar la qualitat arquitectònica i la sostenibilitat en els procediments de contractació pública.

Una vegada finalitzada la tramitació parlamentària, la norma es publicarà al BOE per a la seva entrada en vigor.

Podeu consultar el text del Projecte de Llei al Butlletí Oficial de les Corts Generals.
18/01/2022
Tornar