Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Joan Busquets, guardonat per la UIA amb el Premi per al Disseny i Planejament Urbà

Joan Busquets, guardonat per la UIA amb el Premi al Disseny i Planejament Urbà

Imatge: 
© UIA
La Unió Internacional d'Arquitectes ha decidit atorgar el Premi Patrick Abercrombie al Disseny i Planejament Urbà a l'arquitecte Joan Busquets i Grau, actualment professor a la Universitat de Harvard i director de l'estudi BAU Barcelona.

La UIA ha volgut reconèixer "el gran impacte social del seu treball a escala mundial, i especialment el seu projecte visionari de regeneració urbana al casc antic de Barcelona a finals dels anys 1980, que continua exercint una influència excepcional i duradora en el planejament urbà, inspirant a futures generacions d'urbanistes".

El premi ha estat atorgat en el marc del 27è Congrés Mundial de la UIA, celebrat virtualment a Rio de Janeiro entre els mesos de març i juliol. Juntament amb l'arquitecte català, han estat premiats Paulo Mendes Da Rocha (Medalla d'Or), Francis Kéré, Doğan Kuban, Anupama Kundoo i Rudy Ricciotti, David Kaunitz i Ka Wai Yeung, Nadia Tromp i Jiansong Lu.


Joan Busquets
Titulat per la UPC el 1969 i doctorat el 1975, Busquets va ser un dels fundadors del Laboratori d'Urbanisme de Barcelona l'any 1969 i va ser catedràtic a l'ETSAB entre 1979 i 2002. Ha estat professor convidat en diverses universitats internacionals i, des del 2002, és professor d'Urbanisme a la Harvard Graduate School of Design.

En l'àmbit professional, va dirigir el Departament de Planejament Urbà de l'Ajuntament de Barcelona entre 1983 i 1989 i, des de 1992, dirigeix l'estudi BAU Barcelona, des del qual ha realitzat projectes arreu del món. Entre d'altres, ha intervingut en la planificació i el disseny de ciutats com Lisboa, La Haia, Marsella, Toulouse, Milà, Ginebra o Sao Paulo i, més recentment, en diverses ciutats de la Xina.

Busquets ha estat guardonat amb nombrosos reconeixements, entre els quals destaca el Premi Nacional de Cultura, el Premi Erasmus de la Praemium Erasmianum Foundation i el Gran Premi Especial d'Urbanisme atorgat pel Govern francès, tots tres obtinguts el 2011.
4/05/2021
Tornar